vineri, septembrie 24

Raluca Turcan: ”Acest proiect este blocat în Parlament deși am cerut votarea lui în procedură de urgență”

1
61

În opinia ministrului Muncii, după întâlnirea de la Guvern, cu Premierul, dar și cu ministrul Energiei există ”un proiect care oferă o soluție reală pentru oamenii care au nevoie să fie sprijiniți”. Însă, Raluca Turcan crede că ”acest proiect este blocat în Parlament deși am cerut votarea lui în procedură de urgență.”

Proiectul la care face trimitere ministrul Muncii se referă la unul, care oferă o  soluție reală pentru oamenii care au nevoie să fie sprijiniți, ”într-un context de creșteri, de prețuri, care nu au fost neapărat de neanticipat”.


Dar, iată tot textul de pe Facebook, a doamnei ministru:

”Am discutat astăzi cu premierul, cu ministrul Energiei și cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții în piața energetică despre măsurile care trebuie luate pentru a proteja consumatorii vulnerabili.
Pentru prima dată într-un context de creșteri de prețuri care nu au fost neapărat de neanticipat, există un proiect care oferă o soluție reală pentru oamenii care au nevoie să fie sprijiniți. Din păcate, acest proiect este blocat în Parlament deși am cerut votarea lui în procedură de urgență.
Vom pune presiune maximă pentru ca proiectul adoptat de Guvern să fie votat și de Parlament, astfel încât să devansăm aplicarea măsurilor de susținere pentru 1 ianuarie 2022:
• subvenționarea consumului la energie, în funcție de tipul de energie pe care îl consumă oamenii
• acordarea unui supliment, în afara sezonului rece, pentru alte tipuri de consum de energie.
Dincolo de proiectul consumatorului vulnerabil, Ministerul Energiei va veni cu un set de soluții pentru compensarea costurilor în actualul sezon rece.” 
Reamintim  și faptul că, azi, tot pe această temă, ex ministrul muncii Violeta Alexandru, critica tot într-o postare, modul desfășurării discuțiilor, avute de către actualul ministru, în exercițiu, Raluca Turcan

 

 

1 comment

Leave a reply