Raluca Turcan a făcut demersuri oficiale, pentru ca legea consumatorului vulnerabil să fie trimisă la promulgare

0
228

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, într-o postare de-a domniei sale pe Facebook, recunoaşte faptul că nici până în prezent, legea consumatorului vulnerabil nu a reuşit a ajunge pe masa Preşedintelui, pentru a putea fi semnată.

Cu toate acestea, ministrul liberal ne asigură că acest act legislativ va fi semnat. Iată mai jos postarea ministrului Muncii, de pe contul său, de Facebook:

„I-am cerut președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, ca Proiectul de lege privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil din sistemul energetic să fie trimis de urgență spre promulgare către Președintele României și, ulterior, spre publicare la Monitorul Oficial. Este vorba despre un act normativ care acordă sprijin financiar pentru mai mult de 500.000 de gospodării cu persoane vulnerabile, care trebuie ajutate de stat pentru a-și putea achita facturile la iarnă.

Legea consumatorului vulnerabil a primit votul Camerei Deputaților cu o săptămână în urmă, după aproape 4 luni de la aprobarea procedurii de urgență în Camera Deputaților! O nouă tergiversare a acestei legi, care trebuia trimisă de îndată Președintelui către promulgare, va însemna și o întârziere în adoptarea normelor metodologice și, prin urmare, poate compromite aplicarea prevederilor ei la termenul stabilit, 1 noiembrie 2021.
I-am semnalat lui Ludovic Orban că are obligația să își respecte atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților nu doar atunci când acest lucru îi este convenabil din ipostaza de candidat la președinția PNL, ci în fiecare zi de mandat și mai ales când este vorba despre adoptarea proiectelor de lege urgente și esențiale pentru beneficiari.”

Leave a reply