Raed Arafat, un nou mesaj pentru românii care nu cred în pericolul COVID 19

0
1386

Secretarul de stat Raed Arafat se declară supărat că românii au început să ignore măsurile de precauție. Nemulțumit că sunt mulți care nici măcar nu cred în existența noului coronavirus, Raed Arafat avertizează că situația s-ar putea agrava.

Aceste cazuri există, cine nu crede, să caute pe cei care s-au externat și care erau simptomatici. Să spună ei cum s-au simțit când erau în spital. Am văzut în ultima perioadă, unele televiziuni au arătat interviuri cu oameni care au zis clar: n-am crezut și uite că am ajuns și intubat. Atât de greu vorbeau, respirau greu. Asta nu se înțelege, nu e o gripă obișnuită. Acolo treci prin ea, te vindeci, ai plecat, majoritatea trec prin gripă foarte simplu. Aici vedem că la majoritatea lasă sechele, lasă sechele pulmonare serioase. (…) Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea”, a spus Raed Arafat la Digi 24.

Mesajele unor lideri politici au ajutat pandemia să recucerească România

Ciolacu, Tariceanu, Ponta, Catarama

România a intrat într-o zonă foarte periculoasă a pandemiei, care revine puternic, din cauza liderilor PSD, ALDE şi Pro România, care au încurajat populaţia să nu ia în serios pericolul COVID.

Alături de ei, în această „horă” a iresponsabilităţii s-au prins şi figuri publice ca Viorel Cataramă sau Radu Moraru, patronul Naşul TV. Aceştia au îndemnat aproape zilnic românii să bagatelizeze măsurile de prevenţie.

Marcel Ciolacu, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta, liderii PSD, ALDE şi respectiv Pro România, au luat deseori în băşcălie coronavirusul şi au sabotat permanent autorităţile sanitare prin declaraţii care puneau sub semnul întrebării necesitatea protejării ferme a populaţiei.

Lor li s-au adăugat politicieni fără partid, cum este Viorel Cataramă, sau jurnalişti deveniţi portavocile fake news, precum Radu Moraru, care au făcut efectiv campanii directe în media pentru a întărâta lumea împotriva măsurilor de prevenţie.

Rezultatul se vede în numărul de cazuri în creştere, România devenind deja a treia în Europa în topul infectărilor.

România a depășit media europeană la numărul de infectări la suta de mii de locuitori. Dacă, în urmă cu o lună, despre țările balcanice șcele din estul Europei se spunea că au fost ferite de un număr mare de cazuri de COVID-19, acum țara noastră este pe locul trei în topul țărilor europene, după Portugalia și Suedia. Iar datele înregistrate în ultimele zile conturează tabloul unei situații tot mai îngrijorătoare: 5-6% din testele făcute în zilele de weekend au scos la iveală noi îmbolnăviri, o proporție nemaiîntâlnită de la începutul lunii mai.

România a fost ferită de un bilanț catastrofal al primului val, așa cum s-a întâmplat în alte țări din Europa. Parte pentru că nu am fost printre primele țări afectate, parte pentru că s-au luat la timp măsurile preventive necesare, dezastrul a fost evitat.

Dar vestea proastă este că, treptat, numărul îmbolnăvirilor a început din nou să crească – lucru atipic pentru Europa, unde în general trendul se menține descrescător.

VEZI ŞI:

Iată ce-aţi făcut cu iresponsabilitatea voastră! Al doilea spital din Capitală blocat de COVID 19

Spania -128 de cazuri pe zi, Italia – 261. O statistică pentru Marcel Vela, ministrul de Interne

Naşul TV începe să simtă consecinţele iresponsabilităţii jurnalistice. Sancţiunile CNA nu aduc însă morţii înapoi

 

Leave a reply