Radu Moraru, încolţit. „Mulţi au luat ţeapă”. Acuzat că a cerut bani împrumut, pe care nu i-a mai dat înapoi

Radu Moraru, fondator al televiziunii Naşul TV şi „refugiat” acum la Montreal, în Canada, a intrat într-o mare complicaţie morală şi financiară, soldată cu acuzaţii grave de escrocherie şi înşelăciune. Potrivit dezvăluirilor făcute pentru LUMEALIBERA.RO de ziaristul Grigore Cartianu, sunt mulţi „care au luat ţeapă” cu „reţeta” de bani a lui Radu Moraru. Între timp, unii au început să-şi dea drumul la gură, vezi cazul de mai jos al lui Nick Carabas.

Totul a început de la o critică a jurnalistului Marian Petruţa, corespondent la Chicago al ziarului Romanian Times, care a observat că Radu Moraru continuă pe linia anti-jurnalistică pe care s-a înscris în ultimii ani, odată cu atacurile la justiţie, UE şi statul de drept.

Petruţa a comentat alianţa dintre Naşul TV şi reţelele pseudomediatice din SUA care alimentează teorii ale conspiraţiei şi campanii fake news de tip rusesc, pentru care însăşi Uniunea Europeană a tras un puternic semnal de alarmă (Detalii, AICI şi AICI).

Radu Moraru n-a suportat observaţiile şi a ripostat cu un mesaj tipic bolşevic, cu eterna ameninţare că va dezvălui „dosarele securiştilor” (n-a dovedit pe nimeni până acum) şi l-a acuzat pe Marian Petruţa că i-ar fi cerut bani pentru un interviu. Tot în acea intervenţie (vezi înregistrarea video de mai jos), el l-a făcut „papagal” pe jurnalistul Grigore Cartianu, editor al site-ului ziaristii.com.

La scurt timp, revoltat de „minciunile” lui Radu Moraru, Marian Petruţa ne-a trimis pe adresa redacţiei următorea reacţie:

„El m-a contactat, având telefonul meu, cred de la Grigore Cartianu. L-am luat împreuna cu nevasta și copilul, din suburbie de la cineva, am oprit la un Starbucks și-am făcut interviul de care vorbeşte acum, apoi i-am dus la cineva în Chicago. Îl admiram și chiar îl respectam, la acea vreme, ca jurnalist. Habar nu aveam că în România așa se face presa, cerând bani cuiva! De când fac jurnalism, nu am cerut nimănui măcar un cent ca să scriu despre el, e o absurditate fără egal să ceri bani ca să faci interviuri cu cineva. E penibil pentru el să spună astfel de minciuni cu atâta lejeritate”, ne-a declarat Marian Petruţa, preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor Români din America de Nord.

 

Grigore Cartianu: „Mă sunau oamenii să mă întrebe dacă e bine să-i dea bani împrumut lui Radu Moraru. Pur şi simplu, nu-şi achită datoriile”

Jurnalistul Grigore Cartianu a întărit informaţiile lui Marian Petruţa, a confirmat minciunile lui Radu Moraru, dar a făcut şi câteva dezvăluiri grave legate de relaţia dintre patronul Naşul Tv şi unii telespectatori.

„După primul meu turneu de promovare a cărților în comunitățile românești din America de Nord (aprilie – iulie 2014), Radu Moraru m-a rugat să-i dau cât mai multe contacte, pentru că vrea să meargă și el într-un turneu „de conferințe”. I-am dat vreo 15-20 de contacte din New York, Cleveland, Detroit, Chicago, Toronto, Montreal. Rău am făcut! Ulterior, mă sunau oamenii (unii dintre ei) să mă întrebe dacă e bine să-i dea bani împrumut lui Radu Moraru. Le cerea sume mari, de ordinul miilor sau zecilor de mii de dolari. Le-am spus că dacă vor să-l ajute cu Nașul TV, s-o facă, dar să țină cont de faptul că la Radu Moraru împrumutul devine automat donație. Pur și simplu, nu-și plătește datoriile. Mulți au luat țeapă după această „rețetă”. Era obligația mea să-i pun în gardă, pentru că eu li-l trimisesem pe cap”, a declarat Grigore Cartianu pentru LUMEALIBERA.RO.

Dar aceste dezvăluiri privind posibilele escrocherii în care este implicat Radu Moraru nu sunt susţinute doar de jurnalistul Grigore Cartianu, ci şi de oameni obişnuiţi. Zilele trecute, a explodat în reţelele de socializare mărturia unui român din Diaspora canadiană, pe nume Nick Carabas. Acesta a confirmat practic în avans dezvăluirile lui Cartianu, susţinând că i-a dat 900 de dolari canadieni lui Radu Moraru, ca împrumut, pe care însă acesta a refuzat să-i mai returneze, dându-i la schimb „acţiuni la Naşul TV”, pe care omul susţine că nu le-a dorit niciodată. Redăm mai jos postarea integrală pe pagina de Facebook a celui care se declară păgubit de Radu Moraru.

 

Mărturia româno-canadianului Nick Carabas despre „ţeapa” de 900 de dolari pe care susţine că i-a dat-o Radu Moraru

Nick Carabas (stânga), unul dintre românii din Diaspora nord-americană pe care Grigore Cartianu i-a pus în contact cu Radu Moraru

„MINCIUNILE SI MANIPULARILE ŢEPARULUI, RADU MORARU-NAŞUL

Dragi prieteni virtuali şi nu numai!
   Zilele trecute, prin postările mele, am avut curajul să arăt adevărata faţă a lui Radu Moraru, proprietarul postului Tv Naşul, cel ce mi-a dat ţeapă, confiscându-mi suma de 900 de dolari, în contul unor…acţiuni, de care nici nu am fost întrebat… niciodată!
Aceste aşa zise actiuni mi-au fost puse direct sub nas, în faţa camerelor tv, prin înmânarea unui aşa zis Certificat de acţionar. Repet, EU NU AM SOLICITAT ACESTE ACŢIUNI, ce mi-au fost vândute în contul sumei de $ 900 dolari Canadieni, ceruţi de Radu Moraru, cu împrumut, în 2016, pe care  i-am trimis prin Western Union.
În acelaşi an, Radu Moraru mi-a solicitat să-i dau cu împrumut 5.000 de dolari şi să-i dau gazdei lor din Toronto, o fosta colegă de facultate a doamnei Moraru, iar el mi-a spus că mi-i va returna cât se poate de repede! Nu i-am dat, bineînţeles, aceşti bani! Ar fi fost confiscaţi şi transformaţi în acţiuni, imediat, ca şi cei 900 de dolari! Dacă îi dai bani cu împrumut lui Radu Moraru îi vei lua înapoi atunci când ruşii ne vor returna tezaurul confiscat! A avut de unde învăţa, cred, Radu Moraru!
Astăzi, în emisiunea prezentată de Radu Moraru, la Nasul Tv. Canada, televiziune…liberă, înfiinţată de subalterna lui, Felicia Popa, fiică a unui fost VICEPRIMAR COMUNIST din Tulcea, răposatul Domn Popa.
Radu Moraru a minţit cu neruşinare, ştirbindu-mi persosalitatea, prezentând doar unele secvenţe din emisiune, ce-l avantajau.
Aseară, Radu Moraru, speriat de cele scrise, m-a sunat de câteva ori, dar ştiind ce „ticăloşie” are în el, am refuzat să-i raspund. M-am ghidat dupa principiul „VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT”!
Am avut un schimb de mesaje cu Radu Moraru, în care el a folosit un vocabular de „vagabond”, de un „cocalar” de pe Dâmboviţa! I-am raspuns la mesajele jignitoare şi i-am spus că, în lipsă de argumente, intimidează şi jigneşte, ceea ce denotă ca e un om mic, mic de tot!
Mi-a promis că mă va suna înainte de emisiune, ca să vorbească cu mine, şi i-am spus că voi vorbi cu el doar LIVE, ca să ne audă toţi românii! Bineînţeles că nu a avut curajul să mă sune, ca să-mi dea drept la replică. I-a fost teamă!
În opinia mea, un jurnalist adevărat, cum se consideră el, îl lasă şi pe cel despre care vorbeşte să se apere! „AUDITAUR ET ALTERA PARS”, spune un dicton latin!
Fiind în democraţie, Radu Moraru a refuzat în cel mai criminal stil kGB-ist să-mi dea dreptul la replică! Prin lipsa dreptului de a mă apăra, Radu Moraru mi-a ştirbit personalitatea, eu fiind un om în varstă de 68 de ani, căsătorit, cu doi copii absolvenţi de Master la Fabiz Bucuresti, în limba engleză, cu media 10, băiatul, iar fata, absolventă a Ryerson University, din Toronto. O să văd dacă legea canadiană îi permite unui turist să jignească public un cetăţean canadian, fără a-i da dreptul la replică!
Prin imaginile transmise, favorabile lui, Radu Moraru a căştigat, doar o luptă!
Va continua!”

VEZI ŞI:

4 comments

 1. Stefan Anica 2 mai, 2020 at 16:13 Răspunde

  Este incredibil cum poate un om să se degradeze in halul ăsta daca, nu cumva degradat a fost și purta mască. Cred că cei cu scaun la cap am intuit, apoi am observat și da, am tras concluzia că, acest individ ori s a dilit ori iată, mai rău, a devenit un țepar care dacă nu te ai lăsat tepuit, te face troaca de porci. Toate aparițiile lui de la Nașul Canada sunt cusute cu ață și rău mirositoare. Păcat.

  • Laurențiu Ciocăzanu 6 mai, 2020 at 15:15 Răspunde

   Din păcate, doamna Ştefan, a rămas cu un grup compact de fani, care îl cred orbeşte şi dacă l-ar prinde în fapt făcând o ilegalitate. Nu sunt mulţi cei ca dvs. capabili să vadă dincolo de aparenţe.

 2. Marian 3 mai, 2020 at 23:24 Răspunde

  Bai ați pus botul repede oare nu se știe că trebuie sa vina și caprele împotriva cu ceva …huaaaaa repede puneți botu huaaaaa

Leave a reply