Radu Moraru, abandonat și de ultimii colaboratori. Cum a ajuns Nașul TV o sursă fake news

4
10398

Patronul Nașul TV pare să fi ales calea pierzaniei. Discursul său conspiraționist, inspirat din cele mai neprofesioniste și oculte ”surse”, i-a atras numai pierderi: financiare, de imagine, de credibilitate. Alianța televiziunii sale cu ceea ce românii ieșiți în stradă din 2017 încoace au numit ”Ciuma Roșie” n-a rămas fără urmări. Trecerea cu arme și bagaje de partea PSD și a aliaților săi, mesajele de tipul ”Dragnea a fost mai bun decât Iohannis” și amintirea nenumăratelor emisiuni în care l-a avut invitat pe Ioan Talpeș, fostul șef al SIE din vremea lui Ion Iliescu, l-au izolat pe Radu Moraru pe scena mediatică și l-au transformat într-o copie nereușită și pe alocuri periculoasă a lui Dan Diaconescu, fostul patron al OTV și mai apoi al DD-TV.

Din aceste motive, treptat, Nașul TV și-a pierdut masiv telespectatorii educați și responsabili și a rămas urmărit de o minoritate adeptă a discursului sectant, dispusă să accepte orice idee enunțată de Radu Moraru, indiferent cât de halucinant sună ea.
Cel mai grav este că manipularea constantă din emisiunile sale a devenit periculoasă pentru oamenii simpli; unii dintre ai au luat în serios ideile negaționiste emise de Moraru pe tema COVID 19 și nu au mai ținut cont de măsurile de protecție anticoronavirus.
Publicația Politico.eu a atras atenția că, în România, au murit oameni din cauza propagandiștilor fake news, puternic susținuți de Sputnik, organul de propagandă rusă.
Treptat, unii dintre colaboratorii lui Radu Moraru au realizat pericolul de a rămâne asociați cu un personaj ce riscă să-i ducă în capcane din care nu mai pot ieși și au început să-l părăsească. Erau practic ultimii ziariști care făceau emisiuni.
Ultima dintre aceștia este Gabriela Calițescu. Aceasta a apărut constant, în ultima vreme, în emisiunile Nașul TV, dar ieri a anunțat brusc că se retrage. Nu a făcut-o însă printr-un atac la Radu Moraru, dimpotrivă l-a prezentat drept victimă, dar decizia ei e clară: renunță la Nașul TV.
Iată mesajul, exact așa cum apare el pe pagina sa de Facebook, din care se înțelege că una dintre dezamăgiri e că publicul nu a marșat la cererea lui Radu Moraru de a dona bani pentru Nașul TV:
Sunt dezamăgită !!!
Văd că oamenii nu au înțeles sacrificiul echipei Nasul Tv 😢
Începând din acest moment iau o pauză , sunt dezamăgită!!!
Dacă nu ați înțeles efortul nostru necondiționat pentru singura televiziune libera si ca avem nevoie de solidaritatea voastra fiind singura televiziune ce nu ia bani de la stat!!!
Sa fiti iubiti, migrați catre cei care va mint, manipulează , asa va place!!!
Eu am facut cat am putut, dar sunt om si atat!
Sunt convinsă că schimbarea, de va veni, va fi vizibilă după mulți ani și străduință.
Oare ne mai permitem să așteptăm să se întâmple, ne mai permitem să mai sperăm, să mai facem eforturi să devenim oameni mai buni, cetățeni ce își știu drepturile, dar și obligațiile?
Sau fugim din calea ciumei?
Nu voi mai fi un timp in casele dumneavoastra!
Gândiți, nu costă!!!
https://www.facebook.com/calitescu.gabriela/posts/4003000519732907

Au mai plecat: Mihai Pâlșu, Nicoleta Savin, Grigore Cartianu

Radu Moraru și Mihai Pâlșu, pe vremea când Nașul TV nu o luase complet razna

Nu este însă singura persoană care abandonează barca Nașul TV. Un alt colaborator apropiat al lui radu Moraru, Cătălin Bădițoiu, nu mai apare nici el de câteva săptămâni în platoul studioului TV. Bădițoiu este cel care a asigurat ”permanența” la București câtă vreme Moraru a fost în Montreal, Canada, de unde a lansat în forță discursul conspiraționist de esență rusească.

Întrebat de ce nu mai apare Bădițoiu, Radu Moraru a evitat un răspuns ferm, lăsând de înțeles că și acest ultim colaborator și-a luat tălpășița de la o televiziune care a luat-o complet pe arătura meserie de jurnalist, devenind o sursă de infectare cu știri false a opiniei publice, nu una de informare corectă.
Nici Mihai Pâlșu, vechi jurnalist și colaborator valors al televiziunii, nu mai apare de multă vreme la Nașul TV.
Acestora li se adaugă mai vechii realizatori TV Nicoleta Savin și Grigore Cartianu, care au părăsit și ei barca lui Radu Moraru când au aflat în ce grozăvii a fost implicat acesta (vezi acuzațiile de înșelăciune a unor telespectatori Nașul TV, care l-au împrumutat pe Radu Moraru cu bani și care nu și-au mai văzut sumele restituite decât după mari presiuni mediatice).

Nici Facebook nu stă cu mâinile în sân

Ca și când toate acestea nu erau de-ajuns, Nașul TV a mai primit o lovitură de astă dată de peste Ocean.

Facebook Inc a anunțat joi că a eliminat recent o mică rețea de conturi care opera din România și care promova campania de realegere a președintelui Donald Trump cu informații diverse, inclusiv fake news-uri din zona conspiraționistă, relatează Reuters.

Rețeaua cu baza în România promova articole despre diverse categorii care-și anunțau sprijinul pentru Trump: conservatorii, americanii de culoare, creștinii și adepții mișcării conspiraționiste QAnon.

În România, cel mai cunoscut susținător al mișcării conspiraționiste QAnon (Q-Anonymous) este jurnalistul Radu Moraru, patronul Nașul TV. De 5 luni, la fiecare apariție a sa în emisiuni de la propria-i televiziune, acesta le transmite un mesaj ritualic fanilor teoriei conspirației: „Îi salut pe toți QAnon-ii din lume”. Detalii, pe ZIARISTII.COM.

VEZI ȘI:

AUR pentru ruși! Europa îi demască pe ”agenții COVID” care au ajutat pandemia, toți – vedete în Sputnik

4 comments

  1. Nagy Jozsef 21 august, 2020 at 21:13 Răspunde

    fratele meu, pe cine crezi ca prostesti tu aici?… adica „toti astia”, – care da, ne mai uitam si la emisiunile lui RM -, nu stim sa discernem binele de rau, adevarul de minciuna, hotul de cel drept, prostia de luciditate, imbecilitatea de verticalitate s.a.m.d. , trebuie sa ne explici tu cum si ce sa gandim… vedem ca tara este efectiv falimentata, indatorata pana la refuz, data la „fier vechi” pe bucata, jefuita si pusa pe butuci din toate punctele de vedere, toata populatia indobitocita de blestematii de politicieni vanduti intereselor „oculte” cu aceasta „pandemie”la televizoarele si de sursele voastre „sigure” de informatii (care virus da, are un simbure de adevar, per global, dar un „simbure” nu un elefant!) iar tu ne explici ca ceea ce traim zi de zi, vedem cu ochii nostrii, este doar „conspirationism” si inca unul rusesc … ce neam de tradatori de tara reprezinti?…

  2. Sara 18 martie, 2021 at 06:10 Răspunde

    Nu sunt un sustinator al Nasului din motive care nu pot fi puse la indoiala. Parerea mea este ca Nasul este un excroc. Si pot argumenta acest lucru. Dar nu pot sa nu observ ca autorul postarii este un sustinator al Ocultei Mondiale si transmite mai multe fake news decat Nasul si decat oricine. Am ramas socat de argumentele mincinoase pana la ridicol aduse de acest globalist gretos in favoarea Ocultei , in ciuda evidentei . In mod sigur este interesat s-o faca pentru ca nu cred ca cineva care are capacitatea sa discearne poate sa gandeasca in felul asta. Fraudarea alegerilor este cat se poate de clara si dovedita dar cum influenta prin mituire de catre billi gatesi, sorosi, rockefelleri, etc. si al slugilor lor au refuzat ca procesele respective sa fie judecate pe fond. Sper ca lucrurile sa se schimbe pentru ca altfel vom asista la un inceput al sfarsitului.

Leave a reply