Radicalii Catalunyei nu se opresc nici în pandemie: cer independenţa prin forţa armelor!

Radicalii catalani nu se opresc nici în vremuri de coronavirus. Preşedintele regiunii cu sediul la Barcelona, Quim Torra, a cerut azi ca zona să iasă din starea de alarmă decretată de Guvern, în ciuda faptului că toate celelalte comunităţi autonome respectă decizia Madridului fără crâcnire, anunţă ziarul El Mundo.

Dar acţiunile liderilor separatişti au ajuns chiar la forme mai grave.

Joan Maria Piqué, responsabil de comunicare a Departamentului de Interne al regiunii autonome Catalunya și fost șef de presă al lui Artur Mas (alăturat, condamnat pentru corupţie), a dat publicităţii un mesaj straniu pentru aceste vremuri de criză: „Poate că este o abordare la care nu ne-am gândit încă și ar funcționa”

Șeful de presă al Departamentului de Interne al Generalității, Joan Maria Piqué, a solicitat prin intermediul rețelelor de socializare o răscoală armată pentru a obține independența Cataloniei.

„Poate că este o abordare la care nu ne-am gândit încă și ar funcționa”, a scris Piqué pe Twitter, alături de o fotografie a unui afiș din vremea Războiului Civil, în care brațul unui bărbat este văzut purtând o armă peste care e tras un steag republican și pe care scrie : „Din nou pentru independența noastră”.

Afișul republican evocă revolta populară din 1808 împotriva trupelor napoleoniene și cere ca ea să fie folosită ca exemplu pentru a răspunde revoltei militare condusă de Francisco Franco, în 1936 (care avea să şi câştige Războiul Civil din Spania şi să preia controlul Catalunyei).

Puigmont (dreapta) este condamnat la puşcărie

Piqué, care a fost șeful de presă al lui Artur Mas atunci când a deținut președinția Guvernului autonom catalan și a colaborat cu fugarul Carles Puigdemont, a încurajat prin acest mesaj mișcarea de independență să urmeze ruta armată, profitând de celebrarea zilei de 2 Mai, ziua Comunității din Madrid.

Mesajul a fost publicat sâmbătă în jurul orei 10.30, iar între timp Piqué l-a șters deja.

Sindicatul trupelor Mossos, forţelor de ordine la nivel naţional, a criticat deja mesajul: „Ministerul de Interne are nevoie de oameni în fruntea departamentului de comunicare, cu capacitatea de a transmite mesaje de calm și bun simț. Acest lucru nu ne reprezintă.”

Leave a reply