Radar COVID, aplicația care vă avertizează asupra infectaților din apropiere

1
1977

Aplicația „Radar COVID” creată de guvernul spaniol poate fi utilă pentru a cunoaște contactele unei persoane diagnosticate cu COVID-19, deoarece se pare că poate chiar dubla capacitatea de detectare a urmăririi.

Guvernul spaniol a lansat o aplicație pentru utilizare voluntară, denumită „Radar COVID”, care ajută la detectarea contactelor pe care o persoană infectată de coronavirus le-a avut înainte de diagnosticare și care promite să fie eficientă în lupta împotriva pandemiei coronavirusului. Această platformă funcționează cu ajutorul unui cod care va fi livrat persoanei infectate – rămâne de stabilit ce agent de sănătate îl va livra – astfel încât să poată intra în aplicația descărcată anterior. Când o introduci, platforma va fi însărcinată să notifice o alertă oricui are aplicația descărcată și care a fost la doi metri de persoana infectată timp de cel puțin 15 minute.

Deși acum aplicația poate fi descărcată, rămâne în sarcina fiecărei comunități autonome
să o activeze și să-și stabilească protocolul de răspuns

Carme Artigas, secretarul de stat pentru digitalizare și inteligență artificială, a subliniat că această aplicație este anonimă și mai puțin intruzivă decât primirea unui apel de la un tracker pentru a vă informa despre ce ați făcut în ultimele 15 zile. Cu peste 100.000 de descărcări la nivel național, Pablo Rodríguez, consilierul tehnic al proiectului, a indicat că, dacă 20% din populație ar folosi această aplicație, aceasta ar putea contribui la reducerea impactului pandemiei cu nu mai puțin de 30%.

  • Aplicația ar putea fi complet activă pe 15 septembrie

Deși aplicația este deja disponibilă pe principalele platforme de descărcare Android și IOS, descărcarea acesteia încă nu ajută prea mult, deoarece comunitățile autonome trebuie să o activeze pe teritoriul lor și să stabilească protocolul de răspuns. Secretarul de stat intenționează să pună în aplicare această cerere cât mai curând posibil, dorind ca aceasta să fie disponibilă și pe deplin activă pe 15 septembrie la nivel național. În plus, a fost raportat că în unele dintre zone, de exemplu în Insulele Canare și Insulele Baleare, aplicaţia ar putea fi folosită începând cu 10 august, din cauza relației sale cu turismul, dar data a trecut și încă nu există știri.

Aplicația „Radar COVID” este mai rapidă, are mai multă memorie
și este capabilă să înregistreze mai multe contacte decât trackerele manuale

Secretarul de stat a declarat că această aplicație dublează capacitatea actuală de detectare a contactelor de urmărire. Rezultatele aplicației pilot, care a fost lansată pe insula Canaria La Gomera între 29 iunie și 31 iulie, au fost foarte pozitive, potrivit Artigas, deoarece 61% dintre utilizatori au raportat pozitiv în simularea coronavirus, 78% dintre ei în mai puțin de 24 de ore și 83% au continuat să-l folosească după descărcarea lui. Aceste descoperiri pot fi rezumate la o creștere la 6,4 a numărului de detectări de contact strâns, comparativ cu 3,5 care au fost detectate pe insulă cu urmărire de mână.

Artigas a anunțat că se lucrează pentru a face „Radar COVID” compatibil cu alte aplicații similare din Europa, deși acest lucru depinde de protocolul comunitar stabilit. În plus, cea mai recentă actualizare a aplicației, făcută în urmă cu câteva zile, permite utilizarea acesteia în mai multe limbi, inclusiv engleza, ceea ce îi ajută pe turiști să o folosească. webconsultas.com

VEZI ŞI: 

”URGENT: avem nevoie de voluntari care nu cred în COVID”. Un mesaj disperat, infectat de virusul prostiei

“Acest virus e regele deghizării, are o mie de feţe”. Concluziile medicilor după analiza primului val al pandemiei

1 comment

Leave a reply