luni, septembrie 26

QAnonii au așteptat ca proștii ziua în care Trump urma să-i ”execute” pe Biden și ”pedofilii satanici”. Radu Moraru încă mai așteaptă…

0
1553

Adepții teoriei conspirației nefondate QAnon sunt împărțiți cu privire la modul de reacție după ce inaugurarea lui Joe Biden le-a spulberat și ultima speranță că Donald Trump va rămâne președinte pentru a-și pedepsi dușmanii care fac parte din ”deep state” (statul profund), relatează BBC.

Mulți au reacționat cu deznădejde când Biden a depus jurământul ca al 46-lea președinte al Statelor Unite.

„Vreau doar să vomit”, a scris unul dintre ei într-un popular chat din aplicația de mesagerie Telegram.

„Sunt atât de sătul de toate dezinformările și falsele speranțe…”, a continuat acesta.

În România, ”ambasadorul” grupării QAnonilor a fost Radu Moraru, patronul Nașul tv, care are pe conștiință mulți români morți din cauza COVID (a îndemnat luni la rând la revolte împotriva măsurilor sanitare, la fel ca unii lideri AUR).

Extremiștii, ”rași” de pe Twitter, Facebook sau Instagram, refugiați în rețelele sociale sataniste

QAnonii au făcut pui și în România

De săptămâni întregi, susținătorii QAnon anunțau 20 ianuarie drept o zi parte din ”plan”, când democrații proeminenți și alți „pedofili satanici” din elita țării vor fi arestați și executați la ordinul președintelui Trump.

Dar, când Biden a depus jurământul și nu s-au făcut arestările așteptate de ei, unii membri ai comunității QAnon au avut o întâlnire inconfortabilă cu realitatea.

În orele care au urmat, alte mii au făcut comentarii similare pe platforme precum Gab, Telegram și alte forumuri online unde fanaticii extremiști merg să discute despre conspirație, după ce au fost interziși de pe rețelele sociale principale urmare a atacului de la Capitoliu din 6 ianuarie.

Îndoielile au pătruns chiar printre cei mai mari influenceri ai mișcării, deoarece unii au început să pună la îndoială expresia „ai încredere în plan!”, o frază cheie QAnon care a fost folosită de Q – o figură anonimă despre care adepții cred și acum că este o persoană cu putere în cadrul Guvernului.

„Este o zi foarte dificilă pentru noi toți”, a spus un influencer al cărui cont Twitter, care are 200.000 de adepți, a fost suspendat recent.

„Inaugurarea de astăzi este lipsită de sens pentru patrioții creștini și am crezut că planul este modul în care vom duce această țară înapoi”, a scris el miercuri, în ziua jurământului lu Joe Biden.

NU le vine să creadă!

Comunitatea QAnon „riscă să se fractureze”, a declarat un alt factor de influență de pe Gab, o platformă de socializare de dreapta, adăugând că „prieteniile reale ar putea fi afectate iremediabil, deoarece oamenii sunt supărați”.

Mai multe canale extremiste și neo-naziste de pe Telegram au încercat deja să valorifice haosul din comunitatea QAnon, cerând membrilor săi să caute și să-i convertească pe adepții Q aflați în dificultate.

Cu toate acestea, în mijlocul frustrării generale, unele voci influente le-au cerut adepților să păstreze credința și să nu renunțe atât de ușor.

Un popular canal al Telegram și-a asigurat cei 130.000 de abonați că Trump și echipa Q erau încă în control în culise și că „acțiunile greșite” ale statului profund vor fi expuse „în următorii patru ani”.

Părintele QAnon dă bir cu fugiții

Unii au dublat pariul și i-au criticat pe cei care, în opinia lor, se grăbiseră să judece. Unul a susținut că Biden și-a condus administrația ca un prizonier într-un complex militar, dar „încă nu știe”.

Ron Watkins i=a lăsat cu buza umflată, ca și Trump, pe QAnoni

 

 

 

 

 

Mai târziu în acea zi, Ron Watkins, una dintre cele mai influente figuri din comunitatea QAnon, le-a cerut adepților să-și continue viața, spre surprinderea multor observatori.

Fiul lui Jim Watkins (omul care a creat site-urile 8chan și 8kun – spații virtuale pline de mesaje cu limbaj extrem și violență sexuală extremă și locuri unde postează adepții Q – Ron Watkins a fost unul dintre principalii furnizori de conspirații electorale.

El a jucat un rol în asaltul asupra Capitoliului, încurajând unii susținători ai QAnon să se întâlnească la Washington DC pe 6 ianuarie.

„Am dat totul”, le-a spus el celor 120.000 de abonați pe Telegram. „Acum trebuie să ne menținem fruntea sus și să ne întoarcem cât mai bine la viața noastră”.

I-a trădat ”domnul Q”, boss-ul din Guvern care nu a existat niciodată

Pe măsură ce ziua inaugurării se apropia de sfârșit, adepții QAnon erau încă plini de emoții amestecate.

Unii au spus că așteaptă ca „Q” – care a tăcut în cea mai mare parte din ziua alegerilor – să posteze ceva, pentru că aveau atâtea întrebări fără răspuns.

Și unii și-au exprimat speranța că Trump îi va contacta în curând direct.

Marc-Andre Argentino

Cu toate acestea, o parte considerabilă a comunității rămâne fermă în convingeri, membrii săi îndemnându-se reciproc să fie răbdători și să păstreze credința.

Este greu de prezis unde se îndreaptă mișcarea de aici încolo.

Dar unii experți și cercetători cred că QAnon, care a păcălit cu succes sute de mii de adepți să creadă că sunt singurii capabili să oprească o cabală globală de criminali care conduc lumea, nu va dispărea pur și simplu peste noapte.

Suporterii „vor rămâne probabil o amenințare până când vor putea ieși din spațiul QAnon”, a scris pe Twitter expertul în extremism, Marc-Andre Argentino.

„Chiar și fără QAnon, fără Q, fără Trump, elementele de bază care îi determină pe acești oameni să creadă în QAnon vor exista în continuare și vor trebui să găsească puncte de vedere pentru mentalitățile lor de conspirație și idealurile antidemocratice”, a adăugat el.

 

 

Leave a reply