Putin: Orice țară care va îndrăzni să atace Rusia cu arme nucleare va fi „ștearsă de pe fața pământului”

0
282

Președintele rus Vladimir Putin a promis că orice țară care va îndrăzni să atace Rusia cu arme nucleare va fi „ștearsă de pe fața pământului”, relatează Sky News.

El a afirmat că Rusia nu are mandat pentru a lansa un prim atac nuclear preventiv, dar că armele hipersonice avansate ale Moscovei ar asigura că Rusia ar putea răspunde în forță dacă ar fi atacată vreodată.

Putin a făcut aceste remarci în timpul unei conferințe de presă la Bișkek, în Kârgâzstan, continuând prin a spune că nu este nevoie ca Rusia să cheme trupe suplimentare pentru a lupta în Ucraina.

El a spus că există 150.000 de luptători recrutați recent care nu au fost trimiși pe front, după ce Moscova a chemat peste 300.000 de rezerviști în cadrul unei campanii de mobilizare în septembrie și octombrie, scrie g4media.

În timp ce Putin a declarat în repetate rânduri că mobilizarea s-a încheiat, Kremlinul a refuzat să anuleze un decret oficial care a ordonat chemările, ceea ce a condus la temeri că ar putea fi anunțat un al doilea val.

 

Leave a reply