vineri, februarie 3

Putin face declarații: „De ce a trebuit să transferăm teritoriile care au fost parte a Imperiului Rus? De ce a trebuit să fim așa de generoși”

0
1396

Președintele rus Vladimir Putin face declarații după Consiliul de Securitate în care a fost votată recunoașterea republicilor separatiste din Donbas.

 Spicuri din declarațiile președintelui rus.

O mare parte din Ucraina a fost creată de Rusia. A fost făcută din părți date de Lenin din Rusia. 

După, înainte și după WWII Stalin a dat Ucrainei părți din România, Polonia și Ungaria 

În 1954 Hrusciov a dăruit Crimeea. Așa a fost formată Ucraina. 

De ce a trebuit să transferăm teritoriile care au fost parte a Imperiului Rus? De ce a trebuit să fim așa de generoși? Și după aceea să dăm dreptul acestor republici să plece? E o nebunie. 

Acum trebuie să vorbim deschis și franc. 

Nu acuz pe nimeni, atunci era foarte greu, dar trebuie sa știm că anume așa a fost, după acțiunile bolșevicilor a apărut Ucraina. 

Acum, urmașii au dărâmat statuile lui Lenin și numesc asta decomunizare.În 1920 a fost făcut URSS, dar viața a arătat că nu poți controla așa un teritoriu cu principiile acelea. 

Teroarea roșie si dictatura lui Stalin sau colectivizarea au transformat lucrurile astea doar în declarații. 

Stalin, de facto, a pus în practică ideile sale de orânduire în stat, dar nu a modificat constituția lui Lenin. Părea că nici nu era nevoie într-un regim totalitar. 

În exterior părea frumos și democratic. E păcat că principiile pe care a fosr făcut statul nu au exclus ideile utopice. Liderii partidului erau convinși ca au format un stat infailibil, dar minciuna acum pare că ne costă mult. 

Bacilul naționalismului doar a așteptat ceasul. Conducerea, în loc să analizeze clar, din cauza luptei pentru putere în partid, a fost încurajat naționalismul, a promis lucruri populiste. 

 

După aceea, am mers pe ideea bătută deja de satisfacere a nevoilor naționaliste. 

În 1989 a fost semnat documentul fatal. Citez: țările din uniune au toate drepturile care reies din statutului lor suveran. Fiecare republică și uniune are cetățenia sa, care se răsfrânge asupra tuturor cetățenilor ei. 

Acum, întrebarea e de ce în acele vremuri tulburi a fost nevoie sa tulburi și mai mult. Soarta URSS a fost decisă cu doi ani înainte. 

Destrămarea Rusiei istorice, sub numele de URSS, este pe conștiința lor. 

Noi am ajutat tările CSI, inclusiv Ucraina. Din 91 până în 2013, Ucraina a câștigat 250 de mld de dolari din energia mai ieftină pe care am dat-o noi. 

 

Aceste credite de 1000 de mld ale URSS au fost plătite doar de Rusia. 

Ucraina a încălcat lucrurile semnate în 97, a avut cerințe pentru fondul de diamante din afara Ucrainei, moștenirea URSS. 

În 2011 aveam schimburi comerciale de 50 mld de dolari, în 2019 avea schimburi mai mici cu toate țările UE. 

Autoritățile Ucrainei au început să construiască țara negând tot ce ne unește. Nu ne uimește că în Ucraina a crescut numărul naționaliștilor și al fasciștilor care au pretenții teritoriale față de Rusia. 

Trebuie să înțelegem că Ucraina nu a avut o tradiție reală de de statalitate proprie, a copiat modelele altora. 

Instituțiile politice s-au supus intereselor clanurilor de la putere, neavând legătură cu interesele poporului. Statul s-a preocupat să păzească miliardele de dolari furate de la popor și ascunse în bănci europene. 

Politicenii au făcut politica sub discutarea radicalilor, radicalii au devenit tot mai impertinenți și cerințele au crescut și nu le a fost greu să-și impună cerințele față de puterea care era tot mai aplecată către naționalism. 

Nu s-a realizat o statalitate solidă. Corupția, care este o problemă pentru multe tari, inclusiv pentru Rusia, în Ucraina mănâncă toate venele autorităților. 

Și, în 2014 au dus maidanul până la lovitură de stat și s-au bucurat de susținerea vestului. 

În 2014 costul era de un miliard de dolari pe zi de la ambasada SUA. 

Câți oameni nevinovați au murit? Radicalii au organizat o adevărată teroare împotriva jurnaliștilor. Au urmat pogromuri și omucideri violente. 

Sursa: Digi24.

 

Leave a reply