Pură Finlanda! Sărbătoarea aerului curat

0
1077

Țara de pe brațul drept al arhipelagului scandinav este și una dintre cele mai curate din lume. Finlanda iubește natura pură, aerul curat, grija pentru mediu. Are al treilea cel mai pur aer din lume, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Iar anul acesta, pentru că sărbătorește centenarul independenței sale (România se pregătește pentru anul ce vine), vrea să profite de acest eveniment major promovându-și o dată în plus dragostea pentru verde. Nu e o simplă aniversare. Poate fi la fel de bine și celebrarea naturii într-o sută de ani de independență, căci felul în care această țară nordică a ales să respecte planeta într-un secol de viață poate fi de asemenea un motiv de sărbătoare, într-o lume tot mai impură.

Și tocmai pentru că se pregătește de marea sărbătoare națională a independenței de 100 de ani, Finlanda își propune să inaugureze în curând cel de-al 40-lea parc național! E vorba de spații imense, dispuse de-a lungul și de-a latul întregului arhipelag nordic, pline de păduri, lacuri, popasuri etc.

 

Helsinki, frumoasa capitală (foto sus, sursa – helsinkiturismo.com), e înconjurată de insule și de natură vie. Figurează în topul celor mai curate orașe din lume, chiar dacă menținerea igienei permanente nu e cel mai facil lucru pentru o metropolă ”scăldată” în nu mai puțin de 300 de insule și insulițe.

Apropo de insule, tot anul acesta, și tot cu ocazia aniversării independenței de 100 de ani, se va deschide în sfârșit și insula Vallisaari, cu marile sale suprafețe de păduri virgine și natură de invidiat (sursa: VisitFindland.com).

Până la iarnă, când Laponia finlandeză devine tărâmul magic al lui Moș Crăciun, (foto: viajaralaponia.es) cei nerăbdători pot folosi vizita în nordul extrem pentru a-și clăti privirea cu fabuloasa aurolă boreală nocturnă. Fenomenul apare în aproximativ 200 de nopți pe an, sau chiar în fiecare noapte clară, și atrage milioane de turiști din toată lumea.

Hotelul TreeHouse, din Rovaniemi, are nu doar cele mai bune sfaturi pentru cei plecați pe urmele Moșului, dar și pentru cei care caută cele mai bune locuri de unde să poată observa, fără influențe de surse artificiale de lumină, darul lui Dumnezeu pentru Aurora Boreală.

Leave a reply