sâmbătă, octombrie 1

PSD: „Vom respecta deciziile lui Chesnoiu”

0
112

PSD a anunţat că va respecta deciziile luate de Adrian Chesnoiu pentru care DNA a solicitat ridicarea imunităţii parlamentare şi anume aceea de a demisiona din funcţia de ministru al Agriculturii şi de a se autosuspenda din partid, subliniind că social-democratul e un politician  integru.

„Aşa cum a anunţat deja, ministrul Adrian Chesnoiu doreşte ca instituţiile abilitate să facă cercetările necesare pentru eliminarea oricăror suspiciuni cu privire la activitatea sa. În acest sens, domnul Chesnoiu solicită «tuturor deputaţilor din toate partidele vot pentru ridicarea imunităţii parlamentare».De asemenea, Adrian Chesnoiu a luat decizia de a se retrage din funcţia de ministru şi de a se suspenda din Partidul Social Democrat”, arată sursa citată. PSD consideră că pe durata întregului mandat de ministru, Chesnoiu şi-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist şi cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienţi membri ai actualului Guvern, mai indică sursa menţionată.

De asemenea, PSD precizează că va respecta deciziile luate de Adrian Chesnoiu. „Conduita onorabilă a acestuia, de a se retrage prompt din toate funcţiile deţinute în Guvern şi în partid, va permite instituţiilor abilitate să facă cercetările necesare cât mai rapid, pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra activităţii sale”, mai precizează comunicatul de presă al PSD. Adrian Chesnoiu a anunţat că demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii şi se autosuspendă din PSD, informează adevarul.

„Nu am săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi mi-am desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea mea executivă”, a mai spus el. Premierul Nicolae Ciucă a luat act de demisia lui Adrian Chesnoiu. „Guvernul României îşi menţine angajamentele de a asigura standardele de integritate şi profesionalism necesare bunei funcţionări a Executivului”, a transmis instituţia.

Leave a reply