PSD, noi critici pentru PNL pe tema ajutoarelor pentru pensionarii cu pensii mici

0
79

PSD a lansat în prima săptămână a anului noi critici la adresa miniștrilor liberali pe tema întârzierii la plata ajutoarelor pentru pensionarii cu pensii mici.

PSD susține că toți miniștrii săi cu responsabilități în domeniu s-au achitat de sarcini și aruncă responsabilitatea pe Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), condus de Marcel Boloș (PNL), potrivit unui comunicat al biroului de presă al PSD.

”Ministrul Muncii, Marius Budăi, a pregătit prima tranșă a ajutoarelor pentru pensionarii cu pensii mai mici de 3.000 de lei, care se va acorda odată cu pensia din luna ianuarie, așa cum s-a prevăzut în OUG 168/2002. Cupoanele de pensie, care conțin inclusiv această primă tranșă, au fost tipărite încă din luna decembrie 2022. În ceea ce privește ajutoarele pentru energie, Ministerul Finanțelor a prevăzut banii necesari în bugetul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), iar Ministerul Muncii a pregătit lista de beneficiari pe care o poate pune la dispoziția MIPE.

Conform OUG 166/2022, MIPE este responsabil cu emiterea cardurilor și cu distribuția acestora către cei în drept, astfel încât plățile să fie făcute conform prevederilor legale, respectiv în lunile februarie și septembrie 2023. În cazul voucherelor pentru alimente, cardurile au fost deja distribuite, urmând ca MIPE să facă plățile conform termenelor prevăzute de lege”, arată PSD.

PSD face un apel către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene ”să dispună măsurile necesare astfel încât banii să ajungă la timp la beneficiari”, se arată într-un comunicat al partidului condus de Marcel Ciolacu.

Pe parcursul anului 2022, PSD a lansat deseori critici la adresa miniștrilor PNL pe teme precum criza energetică sau educația.

Leave a reply