sâmbătă, iunie 15

PSD își mută ”pionii” din Justiție, la Inspecția Judiciară!

1
592

Inspecția Judiciară a publicat pe portal lista candidaților care îndeplinesc condițiile de înscriere la concursul pentru cele 12 posturi de execuție în cadrul instituției: 4 posturi la Direcția de Inspecție pentru judecători și 8 pentru Direcția de Inspecție pentru procurori.

Pe listă se regăsesc nume controversate precum Adina Florea, Robert Fleckhammer, Roxana Chiuariu sau Nicu Marius Vasile.

Adina Florea este celebra procuroare de la Secția Specială, ea însăși vizată de o cercetare disciplinară a Inspecției Judiciare după ce CSM a reclamat-o pentru nereguli în instrumentarea dosarelor Kovesi și Alfred Savu.

Adina Forea încă instrumentează dosarele Laurei Codruța Kovesi, fostă șefă a DNA și actuală șefă a Parchetului European. De notat că în cazul dosarului extrădării din Indonezia a fostului director FNI, Nicolae Popa, în care Kovesi are calitate de inculpat pentru luare de mită, abuz și mărturie mincinoasă, Înalta Curte a obligat-o pe Adina Florea să soluționeze cazul până la data de 1 aprilie 2021 și nici până acum nu a fost soluționat.

Un alt candidat controversat este procurorul Robert Fleckhammer de la DIICOT, fost șef interimar al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT.

Robert Fleckhammer este procurorul DIICOT care clasat dosarul filajului la magistrați și jurnaliști în care au fost vizați procurorul Horațiu Radu, fost candidat la șefia Parchetului general, judecătorul Răzvan Păștilă și jurnaliștii G4media.ro/TVR Alex Costache și Cosmin Savu de la România, te iubesc!, Pro TV. Ulterior, dosarul a fost redeschis de către instanță și acum se află la Parchetul Curții de Apel București.

Procurorul Robert Fleckhammer s-a remarcat prin faptul că, în 2017, a ridicat de acasă, cu mascații, o jurnalistă a postului public de radio sub acuzația de divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice.

E vorba de Gabriela Scraba, redactorul-șef al redacției muzicale de la Radio România, o doamnă de peste 60 de ani. Speriată, femeia a recunoscut că i-a trimis jurnalistului Cătălin Tolontan un document intern din Radio privind cheltuilelile cu avionul la clasa ”business” ale directorului PSD al Radioului public, Ovidiu Miculescu.

Având acasă în întreținere o fată cu handicap mental sever și temându-se pentru jobul ei, jurnalista a fost de acord să încheie un acord cu procurorul Fleckhammer și să accepte o pedeapsă de 1 an și 3 luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei.

Un an mai târziu, judecătoarea Lucreția Postelnicu de la Tribunalul București nu a validat acordul de recunoaștere a vinovăției, considerând că jurnalista a acționat ca un ”avertizor de integritate” și a restituit dosarul procurorului, care ulterior, l-a clasat.

Un candidat înscris pentru Direcția de Inspecție pentru judecători este judecătoarea Roxana Chiuariu de la Curtea de Apel București. Ea este soția avocatului Tudor Chiuariu, fost ministru PNL al Justiției, condamnat penal la 3 ani și jumătate cu suspendare într-un dosar penal legat de Poșta Română.

Ultimul pe listă este procurorul Nicu Marius Vasile. Acesta este fratele avocatului Gil Vasile, soțul Simonei Marcu, fostă șefă a CSM. Riseproject.ro a dezvăluit că Gil Vasile a fost avocatul Tel Drum de unde a încasat suma de 15.200 de lei.

În plus, procurorul Nicu Marius Vasile a demisionat din magistratură pentru a scăpa de acțiunea disciplinară, însă a fost reîncadrat după ce s-a plâns în instanță.

1 comment

  1. Bibliotecarul ”Grănicer” 12 august, 2021 at 20:09 Răspunde

    Aceleasi obiceiuri. Doamna Scraba, nu putea fi executata, daca in radio nu existau si cozi de topor. In rest, de ce sa ne mai miram?!

Leave a reply