Cei 5 care își vor ”țara înapoi”. PSD, imaginea răului în negocierile pentru formarea noului Guvern

2
1480

S-au încheiat negocierile de la Palatul Cotroceni cu primul partid din lista invitaților: PSD.

Camerele de luat vedere au surprins delegația PSD formată din Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu, Gabriela Firea și Paul Stănescu.


Nici că se putea o imagine mai proastă pentru acest partid, dar și pentru România, obligată să suporte umilința produsă de prezența în prim-plan a unor personaje care au creat mari neajunsuri țării în ultimii ani.

Sorin Grindeanu, număru 2 în PSD, continuă să apară la loc de cinste în ciuda faptului că este autorul celebrei OUG 13, aprobată de el ca prim-ministru pentru salvarea politicienillor corupți.

Grindeanu speră că, odată cu timpul, lumea va uita ce a făcut, dar e încă prea devreme să uite chiar și votanții PSD.

Gabriela Firea este imaginea îngropării primului oraș al țării. După 4 ani de mandat, a lăsat Capitala României în Evul Mediu, vorba lui Nicușor Dan: fără apă caldă și căldură, cu ”fântâni arteziene” care erup prin astfalt din cauza țevilor sparte, fără parcări, cu trafic sufocant, aerul cel mai poluat din Europa.

Paul Stănescu, baronul baronilor și fostă mână dreaptă a lui Liviu Dragnea, a pus mâna pe pământul agricol din Olt și a luat prizonier un județ în topul sărăciei din România.

În rest, Marcel Ciolacu este liderul acestui grup, deci girează imaginea răului care continuă să vrea la butoane, iar Vasile Dîncu e ”omul bun la toate”, fie să stea la stânga lui Dacian Cioloș (în Cabinetul tehnocrat), fie să negocieze cu AUR.

Președintele le-a cerut social-democraților să îi spună ce opinie au despre formarea unei majorități și a unui guvern, dar știm ce vor ei: cât mai repede înapoi la putere, cu Rafila premier în ”Guvern de Uniune Națională”.

Un lucru e cert: cu imagini precum cea de mai sus, PSD rămâne expresia răului și a vechiul din politica românească, imaginea acelei părți din România care nu e interesată de nicio schimbare în bine, doar de binele ei hrănit cu bani de la buget, din impozitele și taxele celor care muncesc.

NICIUNUL dintre cei din delegația de cinci oameni de la PSD nu este imaginea viitorului sau a reformei.

De aceea, cei care și-au pus speranțele în ”reformarea” acestui partid au acum dovada impotenței sale politice la schimbare.

VEZI ŞI:

Ce spune Mircea Coșea despre acuzațiile aduse de PSD lui Florin Cîțu cum că a îndatorat România

”Fauna” AUR la Cotroceni: trădători, bătăuși, circari, scandalagii. George Simion, de mână ”pe sub masă” cu baronii PSD

Interviu BBC: „Vom avea soldați-roboți și roboți-soldați. 70% din oameni trăiesc în Facebook sau Twitter. Controlezi mintea, ai puterea”

BREXIT. Pericol de criză alimentară în Marea Britanie. Coadă imensă de TIR-uri, supermarketurile fac provizii, populația se teme

2 comments

Leave a reply