vineri, februarie 3

PSD cere demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, după tragedia de la cariera Jilț

0
43

Problemele de la Complexul Energetic Oltenia au generat şi reacţii politice. Lideri social-democraţi au cerut demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, după tragedia de la cariera Jilț, în care trei muncitori au murit și 10 au fost răniți. Alina Sorocean are mai multe informaţii.

Social-democrații îi cer demisia lui Virgil Popescu susținând că acesta este responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat la Mina Jilț.

De cealaltă parte, Virgil Popescu a cerut demiterea directorului Complexului Energetic Oltenia dar și a lui Marius Negru – un alt membru al directoratului CEO. Social-democrații ar fi nemulțumiți, potrivit unor surse, că Virgil Popescu cere schimbarea lui Marius Negru, acesta fiind finul președintelui ConsiliuluI Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Încă de aseară, Mihai Weber, deputat PSD, dar și Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, spuneau că Virgil Popescu trebuie să-și dea demisia pentru cele întâmplate la mina din județul Gorj.

Scandalul ar urma să se tranșeze în coaliție, care se va întruni într-o ședință în această săptămână.

Săptămâna trecută, trei persoane au murit și 13 au fost rănite după ce un vehicul care transporta muncitori s-a răsturnat în cariera de cărbune a Complexului Energetic Oltenia.

Leave a reply