luni, septembrie 27

PSD a găsit soluția pentru România

0
126

Iată un interesant articol de fond, publicat de cei de la voxpublica.ro. Mai jos, iată, întreaga postare:

”După ce a adus economia României în sapă de lemn prin guvernările Ponta-Dragnea, PSD încearcă acum să manipuleze opinia publică prin atacuri la actuala guvernare pe seama crizei care lovește toată lumea, nu doar România.


Excesele bugetare și legislative din vremea Cabinetului Victor Ponta (inflația de pensii speciale) și haosul creat pe axa Grindeanu-Tudose-Dăncilă (când pensiile au fost mărite enorm, special pentru a îndatora România cu sume imense, necesare plăților bugetare) au creat o economie foarte fragilă.

Cu toate acestea, PSD se face că nu vede cauzele profunde și duce o campanie populistă lipsită de soluții concrete pentru scoaterea țării din criză.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) confirmă că economia României e un pacient care a ajuns la ATI, susţine preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Şi FMI confirmă: economia României e un pacient a cărui operaţie „a reuşit”… încât a ajuns la ATI! Am citit cu îngrijorare cele mai recente evaluări ale Fondului Monetar Internaţional despre economia României. Se vorbeşte despre ajustarea fiscală = austeritate! FMI recomandă Guvernului folosirea oricăror venituri bugetare suplimentare pentru reducerea suplimentară a dezastrului provocat de deficitul bugetar enorm. Acest lucru înseamnă încă o rectificare bugetară, una negativă, cu tăieri masive!”, a scris sâmbătă Marcel Ciolacu pe Facebook.

Potrivit acestuia, „până şi experţii FMI au ajuns să recomande distribuirea mai echitabilă a poverii fiscale şi orientarea măsurilor de suport către grupurile sociale şi sectoarele de activitate cele mai dezavantajate”.

„Doar libertarianul Cîţu nu-i vede însă pe românii sărăciţi de explozia preţurilor şi îngheţarea veniturilor. El e interesat doar ca marile corporaţii să facă profituri record de pe urma populaţiei! Concluzia doctorului FMI este că: stăm bine la creşterea pe hârtie, însă cu o datorie publică ce se măreşte ameţitor şi riscă să treacă de 60% din PIB, pacientul poate intra oricând într-un şoc letal, fiind internat de urgenţă la ATI. Alo, trezirea domnule Cîţu! Se aude până la Palatul Victoria?!”, a mai scris liderul PSD.

Toată datoria externă a României din ultima vreme este provocată de mărirea nesăbuită a cheltuielilor publice dinaintea guvernărilor Cîțu-Orban.

Acestea s-au îndatorat special pentru a achita pensiile și salariile mărite între 2016-2019, deși România nu avea bani nici pentru factura publică la zi, nemajorată.

Iresponsabilitatea fiscală de atunci va mai avea consecințe multă vreme de aici încolo.”

Leave a reply