sâmbătă, decembrie 2

Protest AUR la Palatul Parlamentului. Jandarmeria: Nu îndeplineşte condiţiile legale

Jandarmeria Bucureşti a informat că protestele AUR care au loc miercuri în interiorul şi în afara curţii Palatului Parlamentului nu îndeplinesc condiţiile legale, iar participanţilor li s-a adus la cunoştinţă acest lucru.

„În legătură cu manifestaţiile aflate în desfăşurare la Palatul Parlamentului, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: în curtea obiectivului, are loc o manifestaţie de protest formată din invitaţi şi membri ai unei formaţiuni politice. În acelaşi timp, în exteriorul curţii, se desfăşoară o adunare publică nedeclarată, formată din alţi membri ai aceleiaşi formaţiuni politice, precum şi simpatizanţi ai acesteia”, se arată într-un comunicat al DGJMB transmis agerpres.

Manifestanţilor li s-a adus la cunoştinţă că protestele nu îndeplinesc condiţiile legale, însă aceştia şi-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul, a precizat Jandarmeria.

Două proteste au loc miercuri în curtea Palatului Parlamentului şi în exteriorul acesteia. Manifestanţii flutură steaguri tricolore şi scandează „Firea, să ştii, noi nu vindem copii”.

Preşedintele AUR, George Simion, a cerut, într-o postare live pe Facebook, retragerea legii privind Observatorul Naţional al Copiilor, acuzând-o pe ministrul Gabriela Firea că „vinde copiii României”.

Suntem aici pentru a protesta împotriva legilor antinaţionale, pe care actuala coaliţie le introduce. Este pe final, la vot, legea privind copiii României – scoateţi de pe ordinea de zi proiectul de lege nefericit în care 80% din copiii României sunt introduşi într-un catalog – dacă mai vreţi un viitor politic în ţara asta, doamna Firea„, a transmis Simion.

Leave a reply