duminică, septembrie 26

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

0
83
Vremea se va răci considerabil în toată țara, din 17 august, însă după 20 august temperaturile vor crește din nou, conform Administrației Naționale de Meteorologie, care a publicat luni prognoza pentru următoarele două săptămâni.

Prognoza pentru perioada 16 – 29 august

  • DOBROGEA
Până în 19 august vremea va fi în general călduroasă, local caniculară în partea continentală a regiunii, însă temperaturile maxime vor atinge doar izolat 34-35 de grade, iar minimele vor avea o medie regională de 19-21 de grade. Răcorirea vremii se va resimți și în această regiune după mijlocul săptămânii, când sunt estimate maxime, în medie de 27-29 de grade, valori ce se vor menține fără variații semnificative, până aproape de finalul lunii august. Minimele termice din această perioadă se vor încadra într-un ecart mediu de 16-18 grade. În 18 și 19 augut se vor semnala ploi locale.
  • MUNTENIA
În primele două zile ale intervalului, va fi caniculă în cea mai mare parte a regiunii, cu o medie a temperaturilor maxime de 35-36 de grade. Începând cu ziua de 18 august, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că media temperaturilor maxime va scădea la 32 de grade, iar pe 19 august la 28 de grade. În perioada 20 – 26 august, se va încălzi din nou, iar vremea va deveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime, în general, de 30-31 de grade, iar spre finalul perioadei sunt posibil valori mai scăzute, la o medie de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, respectiv, o medie a acestora mai ridicată în primele zile, când se vor atinge 17-18 grade, apoi se vor situa în jurul valorii de 16 grade. Se vor semnala averse în 18 și 19 august, iar în restul intervalului, prognoza indică o probabilitate redusă de apariție a fenomenelor de instabilitate atmosferică.
  • OLTENIA
În primele două zile ale intervalului va fi caniculă în cea mai mare parte a regiunii, cu o medie a temperaturilor maxime de 36 de grade și minime medii, în general, de 18-19 grade. Răcirea estimată ulterior, va determina un regim al maximelor termice la nivelul regiunii, în scădere accentuată spre 28 de grade în ziua de 19 august și minime ce se vor situa în jurul valorii de 15 grade. Vremea se va încălzi în perioada 20 – 26 august, astfel că, în medie se vor atinge maxime de peste 30 de grade și minime de 16-17 grade. Spre finalul lunii august este posibilă o scădere a valorilor de temperatură, spre maxime în jur de 28 de grade și minime de 14 grade, caracterizând un regim termic apropiat de normal pentru această perioadă. Fenomene asociate instabilităţii atmosferice sunt estimate pentru 17 și 18 august, însă doar pe arii restrânse vor fi averse mai însemnate cantitativ. În restul intervalului, prognoza indică o probabilitate destul de redusă pentru ploi, regimul pluviometric urmând a se menține deficitar.
  • LA MUNTE

Vremea va fi caldă la începutul intervalului, însă odată cu accentuarea graduală a instabilității atmosferice, temperatura va scădea semnificativ, de la o medie a temperaturilor maxime de 24 de grade în prima zi, la 15-16 grade. În perioada 20 – 25 august se va încălzi, iar media maximelor pentru întreaga zonă va urca la 18 grade, urmând să scadă din nou la 16 grade spre finalul lunii. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, respectiv, o medie a acestora mai ridicată în primele zile, când se vor atinge 14-15 grade, apoi va scădea, iar până spre finalul intervalului va oscila între 8 și 11 grade. Aversele de ploaie vor fi mai frecvente şi pe alocuri însemnate cantitativ în 17 și 18 august, iar în celelalte zile fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala local şi temporar în timpul după-amiezelor, cu o probabilitate mai mare după 25 august.


Leave a reply