duminică, septembrie 25

Procuratura din Ucraina a arestat-o în lipsă pe șefa Russia Today: o va da în urmărire generală

0
962

Procuratura ucraineană începe procedura de căutare internațională a jurnalistei ruse Margarita Simonyan pentru sprijinirea războiului din Ucraina, a declarat procurorul general Iryna Venediktova.

„Simonyan Margarita Semyonovna, statutul dumneavoastră procesual în Ucraina este o persoană suspectă. Mă grăbesc să vă informez că judecătorul de instrucție al instanței competente ucrainene, după ce a ascultat argumentele procurorilor ucraineni expuse în petiția relevantă, le-a considerat întemeiate și motivate.

Astfel, instanţa ucraineană a permis ca dumneavoastră, Margarita Semyonovna, să fiţi arestată şi dusă în judecată pentru măsură preventivă”, a spus procurorul general pe Facebook, conform stiripesurse.ro.

Venediktova a menționat că procurorii ucraineni intenționează să inițieze procesul de înscriere a suspectului pe lista de urmărire internațională în zilele următoare. „Trebuie să înțelegeți că veți fi reținut la trecerea frontierei unui alt stat în scopul extrădării ulterioare în Ucraina”, a subliniat procurorul general, referindu-se la Simonyan.

Procurorul general i-a explicat unui jurnalist rus: „Mama Rusia, ia Donbas acasă” – acesta este unul dintre sutele de motive care i-au forțat pe procurorii ucraineni să vă acorde atenție. Astăzi, procurorii ucraineni, urmând spiritul ideologiei dumneavoastră, vor să vă invite la noi acasă”.

Leave a reply