vineri, septembrie 24

Procesul dintre Mihai Calin si Ion Caramitru va continua si dupa moartea acestuia

0
65

Mihai Călin îl acuza pe fostul director al TNB, printre altele, de lipsă de profesionalism și de faptul că profită financiar de funcția sa.

Între Mihai Călin și Ion Caramitru au existat o serie de diferenţe de opinii legate de felul în care Ion Caramitru a administrat activitatea celei mai importante scene teatrale din ţară, Călin fiind unul dintre liderii Sindicatului actorilor din TNB.


Mai mult, în urmă cu mai bine de doi ani, Mihai Călin a trimis un memoriu la Ministerul Culturii pe tema conducerii exercitate de Ion Caramitru, dar şi o scrisoare deschisă adresată fostului director al Teatrului Național. În replică, Ion Caramitru l-a dat în judecată pe Mihai Călin.

Procesul dintre cele două părţi a început pe 28 noiembrie 2019, iar Ion Caramitru a pretins daune morale de la Mihai Călin. O primă decizie a fost dată în toamna anului trecut, când instanţa a audiat diverse persoane de la TNB, fără a hotârî însă plata vreunei sume de bani de către Mihai Călin. În replică, Ion Caramitru a făcut apel. Moartea acestuia va duce cel mai probabil la închiderea procesului dintre cei doi.

„Acest proces îşi derulează în aceste zile apelul. Aşa s-a nimerit. Nu e un proces intentat de mine, ci e unul în care am fost dat în judecată şi pe care l-am câştigat în primă instanţă.

Însă legea prevede că poate exista şi apel la prima decizie a instanţei, care o poate confirma sau nu pe cea dintâi. Nu doresc să fac niciun comentariu despre persoana care a decedat!„, a  mai declarat Mihai Călin

Leave a reply