Primarul USR din Alba Iulia s-ar reîntoarce în PNL

0
368

Fost liberal, primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a candidat în numele USR la alegerile locale, iar acum spune că s-ar întoarce în PNL pentru viitoarele alegeri locale, ce se vor desfășura peste doi ani, relatează Alba 24.

Întrebat dacă s-ar întoarce în PNL, primarul a fost clar.

În anumite condiții, da. Eu n-am o problemă vizavi de relația cu USR-ul, dar, trebuie să recunosc: Partidul Național Liberal e partidul în care eu am intrat neobligându-mă nimeni.

Vin din zona privată, am crezut întotdeauna în doctrina liberală. Nu întâmplător am plecat la USR atunci când mi-am dat seama că nu am nici o șansă să candidez pentru municipiu. USR este tot pe eșicherul de centru dreapta” a spus Gabriel Pleșa.

În ceea ce privește condițiile despre care a vorbit Pleșa, acesta a explicat că este vorba despre ”continuarea proiectelor” pe care și le-a asumat.

”Dacă consiliul județean, dacă conducerea primăriei, dacă liberalii, pe voturile cărora am câștigat la alegerile din 2020, văd în mine un candidat bun, un administrator bun al municipiului, sigur că e loc de discuție. Nu înseamnă că trădez pe cineva. Eu o să am discuții și în interiorul USR…” a adăugat Gabriel Pleșa.

Pleșa a câștigat alegerile la primăria din Alba Iulia din partea USR, partid din partea căruia a câștigat în fața lui Voicu Paul, candidatul PNL. Pleșa și Paul au fost colegi în PNL mulți ani și au ocupat amândoi funcțiile de viceprimar în mandatul lui Mircea Hava. Amândoi și-au dorit candidatura la primărie, dar fostul primar l-a preferat pe Voicul Paul, omul său de încredere.

Leave a reply