sâmbătă, iulie 13

Primarul Floreștiului (Cluj): „Am semnat finanțarea pentru două proiecte, în valoare de peste 17 mil. lei”

Primăria celei mai mari comune din țară a obținut finanțare nerambursabilă de peste 17 milioane de lei, pentru două proiecte de investiții în infrastructură, a informat primarul din Florești, Bogdan Pivariu pe pagina sa de facebook.

Potrivit edilului Bogdan Pivariu, în comuna Florești vor continua investițiile în infrastructură, iar fondurile nerambursabile sunt soluția cea mai bună pentru a asigura finanțarea.

„Azi (marți – n.red.) la București am semnat finanțarea nerambursabilă de peste 17 milioane de lei, pentru două proiecte de investiții în infrastructura din comuna Florești.

Primul proiect: «Execuţie, extindere şi modernizare sistem de canalizare menajeră în localitatea Tăuţi, comuna Floreşti – judeţul Cluj», care va asigura finanțarea de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a sumei de 14.942.646 lei din bugetul de stat, la care se adaugă 1.230.623 lei finanțare din bugetul local.

În cadrul acestui proiect va fi realizat sistemul de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială şi sisteme de captare a apelor pluviale, în satul Tăuți.

Al doilea proiect: «Extindere reţele de utilităţi publice, apă, canalizare şi iluminat public stradal pentru proiectul Modernizare străzi şi amenajări urbanistice prin extindere pltaformă drumuri în comuna Floreşti, jud. Cluj – faza I», va beneficia de o finanțare de la bugetul de stat în valoare de 2.739.797 la care se adaugă suma de 2.238 .972 lei de la bugetul local.

Finanţarea în cadrul acestui proiect este acordată pentru alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei, sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială şi sisteme de captare a apelor pluviale pentru străzile Dumitru Mocanu1, Dumitru Mocanu2 și Petuniei, străzi ce sunt la acest moment supuse lucrărilor de modernizare.

În Florești continuăm investițiile în infrastructură iar fondurile nerambursabile sunt soluția asigurării realizării acestor investiții. Aș vrea să mulțumesc echipei de specialiști din cadrul primăriei Florești care își arată eficacitatea prin numărul mare de proiecte depuse și finanțate.

Mulțumesc de asemenea echipei din cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru susținerea dezvoltării Floreștiului”, a transmis Pivariu.

Leave a reply