sâmbătă, iulie 13

Prima oară în istoria SUA: Donald Trump declară starea de urgenţă în toate cele 50 de state, din cauza pandemiei de coronavirus

0
1370

Donald Trump a declarat zona de dezastru în toate statele țării din cauza pandemiei coronavirusului, care a lăsat deja aproape 23.000 de victime și peste 500.000 de infectați.

Donald Trump a aprobat declararea unei zone de dezastru pentru statul Wyoming din cauza pandemiei coronavirusului, așa că pentru prima dată în istorie toate teritoriile Statelor Unite se află într-o situație de dezastru simultan.

Astfel, cele 50 de state, Insulele Virgine americane, Insulele Mariane de Nord, Districtul Columbia, Guam și Puerto Rico au fost autorizate la nivel federal să declare starea de urgență pentru a opri infecțiile cu COVID-19, care au convertit țara în cea mai afectată la nivel mondial. Între timp, Garda Națională și Forțele Armate continuă să se desfășoare în teritoriu pentru a răspunde crizei.

„În urma declarației de la Wyoming, președintele a declarat, pentru prima dată în istorie, că există un dezastru major în toate cele 50 de state simultan. Donald Trump continuă să răspundă nevoilor fiecărui guvernator de a proteja sănătatea tuturor americanilor”, a declarat Judec Deere, secretar de presă la Casa Albă, pe cotul său de Twitter.

Și, până în prezent, Statele Unite au înregistrat 557.590 de infecții cu coronavirus și 22.109 de victime, ceea ce o face țara cea mai afectată de pandemia la nivel mondial. Concret, cea mai afectată regiune este New York, care a înregistrat 104.410 cazuri, 6.898 de decese.

În acest sens, Andrew Cuomo, guvernatorul New York, a explicat că, în ciuda gravității numărului de decese, numărul spitalizărilor s-a stabilizat. „Cazurile par să fi ajuns pe un platou. Este ceea ce au anticipat toate modelele. Niciunul nu ne va oferi un declin imediat. Dar rata spitalizării a scăzut„, a spus Cuomo.

 

Leave a reply