miercuri, octombrie 4

Preşedintele Klaus Iohannis transmite condoleanţe în urma tragicului accident feroviar din India

0
160

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe autorităţilor şi poporului Indiei în urma tragicului accident feroviar în care au murit peste 260 de oameni şi 900 de persoane au fost rănite.

Şeful statului a transmis „profunde condoleanţe autorităţilor şi poporului Indiei în aceste momente de durere şi pierdere cauzate de tragicul accident feroviar din Odisha”, potrivit unui mesaj postat sâmbătă pe Twitter.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a transmis şi un mesaj de însănătoşire grabnică persoanelor rănite în accident.

Accident de tren în India

România este alături de India în aceste momente dificile„, a subliniat preşedintele Iohannis.

Bilanţul deceselor în accidentul feroviar din India se ridică la 261 de morţi şi 900 de răniţi, după ce autorităţile au încheiat sâmbătă dimineaţa eforturile de căutare şi salvare. Accidentul a avut loc în districtul Balasore, statul Odisha, unde două trenuri de pasageri şi un tren de marfă au fost implicate într-o coliziune vineri seara, scrie agerpres.

Acesta este cel mai grav accident feroviar din India din ultimele două decenii. Reţeaua feroviară din India este, cu 68.000 de kilometri de cale ferată, a patra cea mai lungă din lume şi transportă zilnic aproximativ 23 de milioane de pasageri.

Leave a reply