Preşedintele Iohannis, decorat de omologul lituanian

0
83

Preşedintele Klaus Iohannis a fost decorat, joi, de omologul lituanian, Gitanas Nauseda, cu „Marea Cruce a Ordinului pentru Meritele Lituaniei” – „Grand Cross of the Order for Merits to Lithuania”.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit omologului lituanian Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Colan.

Schimbul de decoraţii a avut loc după primirea la Palatul Prezidenţial din Vilnius a preşedintelui Klaus Iohannis de către omologul său lituanian.

Preşedintele României a primit, în mai 2016, Ordinul Vytautas cel Mare în grad de Colan.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început, joi, vizita oficială în Lituania, el fiind primit la Palatul prezidenţial din Vilnius de omologul lituanian, Gitanas Nauseda. Şeful statului va avea o întrevedere şi cu preşedintele Parlamentului Republicii Lituania, Viktorija Cmilyte-Nielsen, şi va depune o coroană de flori la „Memorialul celor căzuţi în lupta pentru independenţă”.

Vineri, a doua zi a vizitei în Lituania, preşedintele Klaus Iohannis va participa la simpozionul „The Idea of Europe”, organizat la Kaunas de Universitatea Vytautas Magnus, unde va susţine o alocuţiune în cadrul panelului prezidenţial.

De asemenea, şeful statului va lua parte, împreună cu omologii din Lituania, Letonia şi Polonia, la un summit dedicat întăririi Flancului Estic al NATO, susţinerii Ucrainei şi Republicii Moldova şi promovării memoriei europene, cu accent pe combaterea dezinformării şi a tentativelor de rescriere a istoriei.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a efectuat o vizită oficială în Letonia, la Riga. Omologul leton, Egils Levits, i-a conferit preşedintelui României Ordinul celor trei stele – Clasa I Comandant al Marii Cruci. La rândul său, Iohannis i-a conferit lui Levits Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Colan.

Leave a reply