miercuri, noiembrie 30

Președintele explică modul în care rachetele rusești din Ucraina afectează direct și grav România

0
24

Președintele Klaus Iohannis a explicat că, în acest moment, România are o problemă foarte mare din cauza faptului că trimitem electricitate către Republica Moldova, dar interconectările dintre cele două țări trec prin Ucraina și astfel energia din România nu mai ajunge la destinație, din cauza bombardamentelor rusești.

”Interconectarea dintre România și Moldova: evident că noi ajutăm Moldova. Până în momentul de față am livrat tot ce ni s-a cerut, însă aceste sincope în alimentarea cu electricitate apar dintr-un motiv foarte clar. Interconectările dintre România și Republica Moldova sunt total insuficiente, acest domeniu nu a fost tratat serios ani de zile.

Chiar dacă România oferă electricitate Republicii Moldova, multe dintre interconectări trec prin Ucraina și este normal că sunt afectate. Lipsa interconecătărilor cu Moldova este o problemă reală. Știu că se lucrează, dar nu putem avea rezultate în câteva săptămâni.

În perspectivă, pe termen mediu și lung, noi vom putea ajuta mult mai mult Moldova, dacă vom avea interconectări.”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a fost întrebat și despre noile sancțiuni împotriva Rusiei, dar a explicat că în acest moment nu există nimic adoptat, scrie stiripe.

Este nevoie de măsuri mult mai ferme împotriva Rusiei, se lucrează, dar deocamdată nu există claritate în privința măsurilor care vor fi luate. Pe măsură ce vom avea ceva cert, vom oferi și informații publice”, a spus Klaus Iohannis.

 

Leave a reply