sâmbătă, octombrie 1

Președinte Barcelona: ”Messi pleacă altfel ar fi trebuit să ipotecăm Barcelona 50 de ani!”

0
289

Vestea anului, poate a secolului, a explodat la sfârșitul acestei săptămâni, când FC Barcelona a anunțat că Leo Messi nu va mai continua la acest club, după o viață de fotbalist al Barçei.

Dificultatea de a echilibra cifrele cu limita salarială impusă de LaLiga a împiedicat echipa catalană să semneze un nou contract cu celebrul număr ”10”, care acum caută o nouă provocare în afara Barcelonei.

Președintele Barcelonei, Juan Laporta a explicat, în direct, toate motivele care au dus la o astfel de despărțire. Iată mai jos, cele mai importante dintre acestea:

  • Această negociere s-a încheiat și nu a fost posibilă înregistrarea jucătorului din cauza limitei salariale pe care o are Barça. La Liga nu vrea să extindă limita salarială și ne spune că, dacă vrem să prelungim limita salarială, trebuie să acceptăm o operațiune care ne ipotechează drepturile de televiziune timp de o jumătate de secol.
  • Nu putem intra în această aventură și nu vom genera speranțe false. Acum avem motivația maximă. Vreau să felicit directorii superiori ai clubului pentru modul în care au lucrat. Vom cere un nivel înalt în continuare.
  • Trebuie să facem performanță la Barça, fără Messi, să continuăm să-i bucurăm pe catalani. Nu-i putem plăti tributul pe care îl merită pentru covid. Circumstanțele sunt ceea ce sunt și este un motiv de tristețe și dezamăgire.
  • Am trecut prin toate în 122 de ani de când există clubul și am reușit întotdeauna. Sunt convins că etapa post-Messi va avea un mare succes. .
  • Sunt aici pentru a explica situația cu Messi. Din păcate, am primit o moștenire dezastruoasă. Factura salarială reprezintă 110% din veniturile clubului. Nu avem marjă salarială. Știam de când am ajuns la club. Când am ajuns la club, cifrele care au fost prezentate după audit sunt mult mai rele decât ceea ce ne-au spus și ceea ce anticipasem eu și echipa mea pe baza cifrelor oficiale. Pierderile anticipate sunt foarte mari, datoriile anticipate sunt mari”.

Leave a reply