Președinta PE, Roberta Metsola, după întâlnirea cu premierul Ciucă: ”Locul României este în Schengen”

0
301

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a scris, miercuri, pe Twitter, că ”nu ar trebui să se mai piardă timp” și că ”locul României este în Schengen” cu ocazia vizitei premierului Nicolae Ciucă la Bruxelles. Ea a promis sprijin pentru ”o aderare imediată” și ” a mulțumit României pentru sprijinul continuu acordat Republicii Moldova pentru nevoile sale energetice”.

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit marți și cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ciucă este însoțit de ministrul de externe, Bogdan Aurescu și de ministrul justiției, Cătălin Predoiu.

Vizita are loc în contextul în care astăzi se discută în grupul de lucru din cadrul Consiliului European rezultatele vizitelor făcute de experții Comisiei Europene în România și Bulgaria privind îndeplinirea condițiilor de aderare la spațiul Schengen.

Următorul pas va fi discuția în COREPER din cadrul Consiliului, urmând ca o decizie să fie adoptată în Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) din data de 8 decembrie.

Leave a reply