Presa din România care a acceptat reclama chinezilor de la Huawei, criticată de ambasadorul SUA

2
875

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, ia din nou poziție împotriva practicilor frauduloase ale companiei Huawei și critică publicitatea plătită acceptată de presa din România, care devine victimă a propagandei chineze

Ambasadorul american în România a dat publicității o opinie, în care exprimă surprinderea față de apariția masivă în presa română a unor articole de propagandă chineză, plătită de compania Huawei, care dorește să pătrundă pe piața românească 5G.

„Huawei și Ambasada Chinei continuă să încerce să inducă în eroare poporul român. Pretinsele clarificări ale poziției Huawei distribuite de ambasadă, de diverși autori cu trecut controversat și de platforme de dezinformare rusești sunt în mod evident false și nefolositoare. Comuniștii chinezi disprețuiesc libertatea, statul de drept, drepturile omului și adevărul. Huawei și șefii săi comuniști chinezi din Beijing sunt maeștri în intimidare, în trafic de influență și în încercarea de a-i împiedica pe românii cinstiți să cunoască adevărul. Este și mai mult de neînțeles că unele publicații românești cedează atât de ușor puterii atotputernicului RON și publică propagandă pentru aceste entități corupte și pentru comuniști.Este și mai mult de neînțeles că unele publicații românești cedează atât de ușor puterii atotputernicului RON și publică propagandă pentru aceste entități corupte și pentru comuniști.​

  • Președintele Trump, Secretarul Pompeo și poporul american nu susțin opresorii comuniști, armatele lor și statele lor care practică supravegherea. Dictatorii străini, care au lagăre de concentrare și companii care fac afaceri cu Iranul și Coreea de Nord, nu vor primi niciun fel de susținere din partea Statelor Unite și a aliaților lor. 5G este esențial, dar nimic nu merită înțelegerea Faustiană. Există căi alternative sigure și curate pentru 5G, cum sunt Nokia, Ericsson și Samsung.

Tehnologiile avansate 5G în transporturi, apărare, energie, instituții de aplicare a legii și viața obișnuită de zi cu zi, vor aduce lumii noi oportunități. Putem construi o infrastructură sigură pentru o rețea curată 5G astăzi, pentru a modela lumea digitală de mâine. Însă, Huawei și comuniștii chinezi vor să facă din România țara supravegheată care era acum 30 de ani – exact așa cum este China comunistă. Transmiteți Beijingului un mesaj – statul supravegheat după modelul comunist nu mai există în România. Președintele Trump și poporul american au avut curajul să spună „Nu”. Știu că bravul și curajosul popor român va spune, de asemenea, „Nu”. Poporul român vrea democrație, viață privată, decență și stat de drept. Poporul român vrea să le obțină în mod CORECT și de aceea Huawei este alegerea GREȘITĂ pentru România”, arată ambasadorul Statelor Unite în România”, Adrian Zuckerman, citat de Radio Europa Liberă.

Huawei a fost pus sub acuzare din cauza practicii sale de a folosi frauda și înșelăciunea pentru a fura secrete comerciale.

”Eforturile Huawei de a fura secrete comerciale și alte tehnologii complexe din SUA au avut succes. Prin metodele de înșelăciune descrise mai sus, inculpații au obținut proprietate intelectuală care nu este publică, referitoare la codul sursă al software-ului routerului de internet, tehnologia de transmitere a semnalului și robotică. Prin furtul de tehnologie și proprietate intelectuală, Huawei a reușit să-și reducă drastic costurile de cercetare și dezvoltare și întârzierile asociate, oferind companiei un avantaj competitiv semnificativ și incorect”, mai acuză ambasadorul SUA la București.

2 comments

Leave a reply