Premierul Florin Cîțu cere urgent sancțiuni după tragedia de la Onești

0
709

Premierul Florin Cîțu i-a cerut ministrului de Interne Lucian Bode o anchetă rapidă și sancțiuni rapide în urma tragediei de la Onești, în care doi oameni au fost uciși de un bărbat care-i luase ostatici

 

“Am cerut o anchetă rapidă, imediat să ia măsuri și, în același timp, am cerut să ia imediat măsuri dacă se dovedește că au fost vinovați lucrători din poliție. Nu accept ca dacă cineva a fost vinovat și dacă se dovedește că din cauza lucrătorilor din poliție s-a ajuns la acest rezultat, cei vinovați trebuie să fie răspunzători imediat Ancheta sa fie imediată, apoi venim cu decizia”, a afirmat, miercuri, premierul Florin Cîțu.

 

De amintit faptul că doi muncitori care lucrau la renovarea unui apartament din Onești, județul Bacău, au fost omorâți de fostul locatar, supărat că fusese evacuat de acolo prin decizie judecătorească. Bărbatul de 60 de ani a sunat la Poliție să anunțe că i-a sechestrat pe cei doi și că îi va ucide dacă nu se revine asupra sentinței de evacuare.


 

Cine este criminalul din Oneşti care i-a omorât pe cei doi muncitori VIDEO

Criminalul Gheorghe Moroşan are 68 de ani
foto:adevarul.ro

 

“Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au fost sesizați că un bărbat, de 60 ani, din Onești, ar fi reținut, împotriva voinței lor, într-un imobil din localitate, doi bărbați, care efectuau lucrări de reparații la un imobil ce i-a aparținut celui în cauză în trecut. La fața locului, s-au deplasat echipe de polițiști, inclusiv un negociator din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, pentru luarea măsurilor legale”, a anunțat luni seara IPJ Bacău.

“Polițiștii au încercat să negocieze cu agresorul, ca să îi elibereze pe cei doi. Negocierile au durat circa trei ore.

Trupele speciale ale poliției l-au imobilizat pe presupusul ucigaș în trei minute de la intrarea în apartament după ce au tras 8 focuri de armă în mâinile și picioarele acestuia.

Presupusul ucigaș avea un cazier bogat, potrivit surselor G4Media.ro. În 1987, el fusese condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru furt calificat, în 1991 – la un an și 6 luni pentru furt calificat, în 2003 – la 6 luni închisoare pentru vătămare corporală gravă, iar în 2010 a fost condamnat în Italia la 28 zile de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului sau a stupefiantelor.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău s-a sesizat din oficiu și a deschis un dosar in rem pentru infracţiunea de omor calificat, potrivit unui comunicat oficial”

sursa: realitatea.net

Leave a reply