marți, septembrie 28

Premierul Florin Cîțu: „Banii din PNRR nu vor fi condiționați de reforma din Justiție!”

0
51

Premierul Florin Cîțu a ținut marți să liniștească activul de partid și partenerii de guvernare de la UDMR, dând asigurări că banii din PNRR nu vor fi condiționați de efectuarea reformelor din Justiție, scrie HotNews.ro.

 Suma totală care ar reveni României prin Planul Național de Redresare și Reziliență este de 29,2 miliarde euro.


Printre reformele vehiculate ca obligatorii pentru ca România să primească banii din PNRR erau desființarea Secției Speciale, repararea legilor justiției distruse de Comisia Iordache, reformarea Inspecției Judiciare etc.

Azi, Florin Cîțu  a anunțat că “vor fi doar câteva borne și clarificări”, dar nu se pune problema ca UE să condiționeze banii de aducerea Justiției în stare funcțională.

PNRR ar trebui să fie aprobat de Comisia Europeană cel târziu în ultima săptămână din septembrie.

Premierul Cîțu despre discuțiile cu Comisia Europeană: „Pe PNRR am trimis vineri ultimele comentarii și, din discuțiile avute cu ministrul Ghinea, ar trebui ca PNRR să fie aprobat în ultima săptămână din septembrie. Și aici, iarăși, am văzut o informație în spațiul public care este exagerată: legătura între reformele în Justiție și banii din PNRR. Nu este adevărat! Sunt câteva lucruri acolo care sunt de bun-simț, dar n-au nicio legătură cu reforma în justiție așa cum vrem noi să o facem, deci PNRR-ul nu o să fie condiționat de reforma în Justiție cum ne-am asumat-o în MCV, sunt doar câteva borne și clarificări.”

Leave a reply