duminică, septembrie 26

Premierul Cîțu „Vreau să rămânem la guvernare chiar cu această situație cu partenerii de la USR-PLUS. Avem aceleași obiective”

0
52

Premierul Florin Cîțu a afirmat duminică că își dorește să continue guvernarea alături de USR-PLUS, la care s-a referit cu termenul “parteneri“, deși a acuzat partidul de șantaj și că s-ar fi aliat cu o formațiune “fascistă” (aluzie la AUR), relatează News.ro.

Este primul semnal public pacifist lansat de primul-ministru către USR-PLUS după zile de tensiuni în care s-au spus vorbe grele și s-au lansat acuzații reciproce foarte grave. Afirmațiile au fost făcute în Colegiul Director Județean al PNL Alba.

Premierul a continuat să susțină că „interesul românilor este șantajat“ de USR-PLUS, care ar fi condiționat adoptarea PNDL 3 (botezat Programul Anghel Saligny) de desființarea Secției Speciale. A arătat că și-a trăit copilăria la țară, într-un sat unde s-a băgat curent electric abia în 1986, și că s-a gândit la acest lucru când „am luat acea decizie“.

El a dat asigurări că Planul Național de Investiții nu înseamnă o pușculiță pentru primarii de partid, că vor fi criterii foarte transparente prin care vor fi alocați, că va exista un sistem de urmărire a felului în care sunt cheltuiți.


Premierul Cîțu a dat asigurări că este și va rămâne la guvernare pentru că „avem un parteneriat foarte bun cu președintele Klaus Iohannis“. El spune că ar vrea să continue în guvern alături de USR-PLUS, pentru că PNL și acest partid au aceleași obiective și crede că există cale de împăcare.

Leave a reply