sâmbătă, iulie 31

Premierul Cîțu a anulat ordinul de ministru în legătură cu noile criterii de intrare în carantină

0
259

Premierul Florin Cîțu, care și-a asumat și interimatul la Ministerul Sănătății după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu, a anulat Ordinul privind noile criterii de intrare în carantină emis de medicul epidemiolog Andreea Moldovan, secretarul de stat dat afară la pachet cu ministrul Sănătății.

Decizia de anulare a Ordinului, cerută pe un ton violent de AUR, Antena 3 și România TV, a fost publicată imediat în Monitorul Oficial.

Ordinul a fost motivul invocat de premier pentru a-i destitui pe ministrul Vlad Voiculescu și secretarul de stat Andreea Moldovan, cărora le-a reproșat că nu l-au informat în prealabil. Aceasta din urmă se va întoarce la Spitalul Județean Brașov, unde era, înainte să vină la minister, director medical al unității.


Documentul privind noile criterii de intrare în carantină era unul tehnic și reprezenta, în esență, o grilă care ținea cont de mai mulți parametri, cei mai importanți fiind gradul de ocupare a paturilor de la ATI, rata de infectare și nivelul de testare Covid. În funcție de punctajul total, se decidea sau nu intrarea unei localități în carantină.

Nivelul de testare Covid a fost introdus după ce, în ultimul an, s-a constatat că în numeroase localități autoritățile evită să testeze populația pentru a putea declara o rată de infectare mică.

Ordinul publicat marți în Monitorul Oficial a fost astfel anulat de Florin Cîțu miercuri.

Sursa: ziaristii.com

Leave a reply