luni, septembrie 26

Premierul cere o situaţie privind implicarea PMB şi a spitalelor din subordine în gestionarea valului 4 al pandemiei de COVID

0
620

Prim-ministrul Florin Cîţu a cerut marţi o situaţie privind implicarea Primăriei Capitalei şi a spitalelor din subordine, în contextul valului 4 al pandemiei de COVID.

„În Capitală – domnule Arafat, lucraţi şi dumneavoastră să vă implicaţi foarte mult, unde putem operaţionaliza rapid paturi – dar un alt front pe care trebuie să îl folosim, şi care văd că nu funcţionează încă şi trebuie să funcţioneze, este cel al spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei. Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei şi vreau şi o situaţie, în orele următoare, să vedem cum sunt implicate PMB şi spitalele din subordinea Primăriei Capitalei în acest val 4”, a spus premierul.

Florin Cîţu a declarat că, în cursul zilei de marţi sau miercuri „cel mai târziu”, doreşte să îi fie prezentată situaţia din Bucureşti în ceea ce priveşte numărul de paturi libere.

„Un plan pentru Bucureşti, cu secţii ATI-COVID, paturi libere şi un plan în cazul în care situaţia în Bucureşti se înrăutăţeşte. Avem nevoie şi de un plan, să ştim până unde putem să mergem cu numărul de locuri în secţii ATI-COVID”, a spus el.

Cîţu a reamintit că o parte dintre spitalele din Capitală se află în subordinea Municipalităţii, nu a Ministerului Sănătăţii.

Leave a reply