Premierul a cerut verificări privind cauzele accidentului de la Complexul Energetic Oltenia

0
488

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a cerut ministrului Energiei verificări privind cauzele producerii accidentului de la Complexul Energetic Oltenia, astfel încât până săptămâna viitoare să fie prezentate primele concluzii.

Totodată, premierul a transmis condoleanţe familiilor celor trei muncitori care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului.

Ieri, din păcate, a avut loc un accident tragic la Complexul Energetic Oltenia. Şi-au pierdut viaţa trei muncitori în cariera de la Jilţ. Doresc să transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune familiilor celor trei muncitori şi, desigur, acelor care au fost răniţi. Încă din primul moment am decis ca autorităţile să se deplaseze la faţa locului. Am transmis ministrului Energiei să se deplaseze urgent în judeţul Gorj şi să facă analiză şi să ia primele măsuri la faţa locului.

În acest moment, atât Ministerul Energiei, cât şi Ministerul Muncii, prin Inspecţia Muncii, vor continua activitatea de verificare şi cercetare a cauzelor producerii accidentului şi până săptămâna viitoare, în şedinţa de guvern, îmi veţi prezenta primele date şi concluzii, cu măsuri concrete, măsuri atât împotriva celor care se fac vinovaţi de producerea accidentului, cât şi măsuri concrete pentru ceea ce înseamnă îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia”, a spus premierul în debutul şedinţei de guvern.

 

Complexul Energetic Oltenia a anunţat, miercuri dimineaţă, schimbarea din funcţie a directorilor direct răspunzători, pe cale ierarhică, de activitatea Carierei Jilţ Sud, unde marţi a avut loc un accident în urma căruia trei persoane au decedat şi alte 10 au fost rănite.

Marţi seară, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a ajuns în Gorj, la Cariera Jilţ Sud şi apoi la Prefectură, unde, după ce a discutat cu reprezentanţii unităţii miniere şi cu autorităţile locale, a solicitat, de urgenţă, demiterea a trei directori din cadrul companiei, direct răspunzători de activitatea carierei – şeful sucursalei miniere, cel al exploatării şi al carierei.

Poliţiştii au stabilit faptul că marţi, în jurul orei 13,30, un bărbat, de 51 de ani, angajat al unei societăţi comerciale, în timp ce conducea o autoutilitară în incinta Carierei Jilţ, în care erau transportaţi angajaţi ai carierei miniere, a pierdut controlul autovehiculului la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, răsturnându-se la o diferenţă de circa 3 metri de sol.

Leave a reply