luni, septembrie 26

Premieră România: Iulia Motoc primul român ales membru al Institutului de Drept International

0
834

Conform site-ului unibuc.ro , care este portalul oficial al Universității din București, Iulia Motoc a fost aleasă ca membru a Institutului de Drept Internațional, cu sediul la Geneva.

Astfel, prof. univ. dr. Iulia Motoc primul român care a fost ales în acest Institut după al Doilea Război Mondial.

„Zi de neuitat. Am fost aleasă prin vot membru al Institutului de Drept Internațional de la Geneva. Sunt primul român care a fost ales vreodată în acest Institut din 1873 până acum. Fondat în 1873, Institutul reunește cei mai buni specialiști din lume în dreptul internațional și are ca scop să promoveze progresul în dreptul internațional și arbitrajul între state. Institutului i s-a conferit Premiul Nobel pentru pace. De acum, am și mai multe responsabilități”, este mesajul transmis de prof. univ. dr. Iulia Motoc pe o rețea socială.

Fondat în 1873 în Gent, Belgia, de 11 avocați de prestigiu internațional, Institutul de Drept Internațional are misiunea de a promova progresul în dreptul internațional și soluționarea pașnică a diferendelor dintre state.

În 1904, Institutul de drept Internațional a primit Premiul Nobel pentru Pace, ca recunoaștere a acțiunilor sale în favoarea arbitrajului între state, un mijloc pașnic de soluționare a litigiilor.

Leave a reply