Pregătiți-vă pentru și mai rău, Firea să trăiască! Mesajul lui Nicușor Dan către bucureșteni

2
1191

Dezastrul lăsat de administrația Gabrielei Firea în Capitală lasă urme adânci în viața orașului. Nimic nu se poate schimba peste noapte, pentru că sunt probleme grave și e nevoie de investiții masive care vor da roade în timp.

Tocmai de aceea, Nicușor Dan nu se îmbată cu apă rece și nici nu le vinde oamenilor gogoși umplute cu vorbe politice, la care se pricepea foarte bine predecesoarea sa. În esență, mesajul său e simplu și dureros: dragi bucureșteni, pregătiți-vă pentru și mai rău!

Primarul general ales al Capitalei a estimat luni că în iarna 2020-2021 se vor înregistra mai multe avarii decât în iarna precedentă, din cauza învechirii reţelei şi a faptului că în timpul verii nu au fost făcute reparaţiile necesare.

„O să avem o iarnă cu mai multe avarii decât în 2019, pentru că reţeaua este cu un an mai veche şi pentru că nu s-au făcut în această vară – din cauza contextului electoral – nu s-au făcut reparaţiile necesare. Aţi văzut cifrele oficiale pe care le-a furnizat Elcen. S-a triplat – din cauza scăderii presiunii date de găurile din reţea – cantitatea de apă faţă de 2016 pe care ei trebuie să o injecteze în reţea, pentru ca presiunea să rămână la nivel tehnic dorit. Mai mult decât atât, ne apropiem de limita maximă tehnică la care se poate injecta apă în reţea. În mod clar o să fie mai greu decât în iarna trecută”, a precizat Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene.

El a adăugat că imediat după preluarea mandatului se va ocupa de asigurarea stocurilor de materiale şi a echipelor pentru intervenţii.

„Ceea ce noi putem să facem, imediat după preluarea mandatului, este să avem stocuri de materiale pentru intervenţii şi să avem echipe pregătite pentru intervenţii, inclusiv detectoare de avarii, care nu există în momentul de faţă. Am spus că o să facem nişte licitaţii de urgenţă, pentru ca nu doar echipele Termoenergetica să intervină pe teren, ci şi privaţi, pe care să îi contractăm în regim de urgenţă, pentru ca să putem să intervenim pe avarii cât mai redepe”, a spus Nicuşor Dan.

El a vorbit şi despre îmbunătăţirea comunicării cu bucureştenii, astfel încât acestora să li se răspundă la apeluri şi să existe termene rezonabile de remediere a avariilor.

„Având fondurile europene, suntem optimişti că putem să semnăm contractul de finanţare, începând din această primăvară să începem să facem lucrările de schimbare a reţelei”, a adăugat primarul general ales.

2 comments

Leave a reply