Vom putea munci de acasă, dar cu salariu mai mic. Predicția lui Bill Gates, fondatorul Microsoft

1
779

Coronavirusul va modifica fundamental modul în care oamenii călătoresc și își desfășoară activitatea, chiar și după ce pandemia se va încheia, a declarat miliardarul american Bill Gates.

Previziunea mea ar fi că peste 50% din călătoriile de afaceri și peste 30% din zilele în birou vor dispărea, a declarat Bill Gates în timpul unei conferințe New York Times, citat de businessinsider.


Mergând mai departe, cofondatorul Microsoft a prezis că va exista un „prag foarte ridicat” pentru desfășurarea călătoriilor de afaceri, acum că munca de acasă este mai fezabilă, relatează Mediafax.

Bill Gates, a cărui fundație a lucrat pentru a oferi un vaccin împotriva coronavirusului celor mai nevoiași, a declarat că a avut un „program mai simplu” din cauza pandemiei, în condițiile în care nu mai călătorește pentru afaceri.

Vom merge la birou într-o oarecare măsură, vom face niște călătorii de afaceri, dar mult mai puține, a mai spus Bill Gates.

Când vine vorba de lucrul de acasă, „unele companii vor fi extreme la un capăt sau altul”, a spus Gates, făcând probabil aluzie la companii precum Twitter, care au spus că angajații lor ar putea lucra de la distanță pentru totdeauna, de oriunde.

Gates a dezvăluit un dezavantaj al întâlnirilor virtuale față de evenimentele în persoană: incapacitatea de a cunoaște oameni noi. El a mai spus că nu și-a făcut prieteni noi anul acesta pentru că nu întâlnește niciodată oameni la întâmplare.

Multe companii, în special cele din lumea tehnologiei, din care provine Gates, reconsideră viitorul muncii, acum pandemia a închis majoritatea activităților de călătorie și de la birou în acest an.

Twitter nu este singura companie care a declarat că angajații nu trebuie să se întoarcă niciodată la birou: Slack, Stripe și Facebook au spus că toți angajații se pot muta departe de sediul companiei, deși, în unele cazuri, vor primi reduceri de salariu.

La Microsoft, compania Gates fondată împreună cu Paul Allen în 1975, angajații vor trece la un „loc de muncă hibrid” unde vor raporta la birou doar pentru jumătate din săptămâna de lucru.

Pandemia a redus dramatic cererea de călătorii aeriene, în special pentru călătoriile de afaceri, mai profitabile. Acestea reprezentau jumătate din veniturile companiilor aeriene americane, dar doar 30% din număr, potrivit Airlines America.

Potrivit cercetărilor efectuate de Bank of America din octombrie, este puțin probabil ca impcatul călătoriilor corporative să revină până la „sfârșitul anului 2023 sau în 2024”.

VEZI ŞI:

Soția lui Bill Gates: ”Pe măsură ce am asigurat accesul la vaccinuri, au început să se întâmple lucruri miraculoase”

Bill Gates știe când omenirea va opri definitiv pandemia SARS-CoV-2. ”Doar Pfizer poate scoate vaccinul rapid”

Bill Gates: “Nu am obținut niciodată un vaccin nou în mai puțin de 5 ani. Dar acum e urgenţă!”

1 comment

Leave a reply