Poveștile litoralului românesc, cu Paul Pârvu. Înapoi în viitor, la Marea Neagră!

0
1402

LUMEALIBERA.RO continuă crearea de noi perspective editoriale menite să ofere cititorului o viziune cu ”deschidere către lume”, așa cum apare și în conceptul jurnalistic menționat în momentul lansării produsului nostru media.

”Poveștile litoralului, cu Paul Pârvu”, noua rubrică pe care o lansăm azi, este o secțiune de autor pe care o va administra Paul Pârvu, jurnalist din Constanța.


Paul este pe baricadele informării publicului exact de imediat după Revoluție, acum 30 de ani. Devenit celebru după ce Ion Iliescu s-a repezit la el, strigându-i ”Măi, animalule!”, într-o vizită prezidențială la Constanța, în anii 90, Paul Pârvu a rămas fidel meseriei de jurnalist până în ziua de azi.

Așa arăta ”distanțarea socială”, în anii 70, la Olimp (Foto: Facebook – litoralul de altădată

Deși și-a obișnuit cititorii mai mult cu articole de investigații despre mafia de la malul Mării Negre, Paul are și o latură mai puțin cunoscută: este un mare iubitor al litoralului românesc încă de pe vremea când, țânc fiind, era plimbat de bunicul său prin diverse locuri ale Constanței și creștea astfel cu o educație a iubirii față de tot ce dădea viață litoralului românesc.

La mulți ani de la acea școală dobândită în familie, Paul Pârvu reînnoadă acum tradiția începută de bunicul său, în plimbările comune, prin secțiunea ”Poveștile litoralului, cu Paul Pârvu”.

Vă veți regăsi cu siguranță în trăirile de altădată, în amintirile din vremuri ce păreau fără ieșire, în savoarea brizei de odinoară și în memoria de fapte și locuri ce merită readusă în prim-plan ca pe o valoare românească autentică.

Litoralul românesc a avut viață chiar în timpuri lipsite de libertate, are o înțelepciune a lui subtilă și misterioasă deopotrivă și este parte dintr-o regiune-model de conviețuire etnică și multiculturală.

Pentru toate acestea și nu numai, Paul Pârvu a ales să-și asume această nobilă misiune de povestire a litoralului românesc, într-o manieră personală, menită să ne redea dragostea și respectul pentru România de la malul mării.

Scrieți-i pe adresa de email paulparvu@yahoo.com, unde așteaptă propunerile, imaginile și ideile voastre.

Bun venit, pe litoralul românesc de odinioară, alături de Paul Pârvu!

VEZI ŞI: 

Tabăra de vară de trei zile, poate singura bucurie a unor copii din Fuletelke

Impresii de vacanță de la malul Mării Negre

 

Leave a reply