Povestea lui Mattia, „pacientul 1” din Italia. A infectat pe toată lumea din jur, inclusiv soţia însărcinată şi tatăl, dar a devenit erou naţional

0
1715

Mattia, pacientul numărul 1 din Italia care și-a infectat soția însărcinată, un prieten și medicii săi, a vorbit la finele săptămânii trecute despre experiența sa ca pacient cu COVID-19 și a trimis un mesaj de speranță pentru perioada sărbătorilor pascale.

„Boală, vindecare, durere și speranță. Așadar, pot rezuma istoricul meu despre un pacient cu COVID-19 vindecat ”, a spus bărbatul, un simplu cetăţean al micii localităţi Codogno, din Italia.

„Suntem suspendați între dorința ca totul să treacă rapid pentru noi, cei dragi și pentru toți ceilalți și teama că toate acestea nu se vor termina, cel puțin într-un timp scurt”, spune el.

Acest pacient a infectat, de asemenea, personalul medical din spitalul Codogno, orașul de lângă Milano care a devenit principalul focar al epidemiei din Italia, precum și pacienții și pe toţi ceilalţi din jurul său, inclusiv soția sa însărcinată și pe tatăl său, care de altfel avea să şi moară de COVID 19 câteva zile mai târziu.

„M-am îmbolnăvit, m-am recuperat, am suferit pierderea tatălui meu și am fost fericită pentru nașterea fiicei mele”, a spus Mattia. „Trăim, iar viața noastră are sens numai atunci când speranța deschide o perspectivă înaintea noastră. Această speranță pentru mine s-a materializat odată cu nașterea fiicei mele Giulia”.

Mattia, 38 de ani, atlet, a fost primul caz înregistrat în Italia fără nicio legătură cu China. El a fost „pacientul 1” care a dezvăluit că virusul circula deja în țară. A fost internat la 20 februarie la spitalul din Codogno, în provincia Lombardiei (nordul Italiei), cu pneumonie severă.

Pe 25 martie, după mai bine de o lună în stare gravă, el a fost externat definitiv, iar marți, a venit pe lume fiica sa, Giulia, după ce mama, Valentina, învinsese și ea coronavirusul pe când era deja în a opta lună de sarcină.

Cazul lui Mattia a fost descoperit datorită intuiției doctorului Annalisa Malara, de la spitalul Codogno, care, văzând că pacientul său, tânăr și sănătos, nu-şi revine, a cerut autorizație pentru efectuarea testului coronavirus, care până la acea dată fusese făcut doar italienilor evacuați din Wuhan (China) şi pentru doi turiști chinezi care se simțiseră rău, la Roma.

Pe 21 februarie, la câteva zile după ce a fost internat la Codogno, Mattia a fost transferat în stare foarte gravă la spitalul San Matteo, din Pavia, unde a fost tratat mai mult de o lună cu un cocktail experimental de medicamente, antibiotice, antivirale și anti-HIV.

Din fericire, Mattia și soția sa au depășit coronavirusul, iar cazul lor a trezit atenţie până la vârful Italiei.

„Ce vești frumoase. S-a născut Giulia, fiica lui Mattia și a Valentinei. Îi trimit felicitările mamei și tatălui, şi bun venit pe lume, Giulia! Vă dorim o viață glorioasă”, a scris miercuri, pe Facebook, președintele Lombardiei, Attilio Fontana.

Leave a reply