miercuri, martie 29

VIDEO. Imaginea cu un preşedinte de ţară care a uimit lumea

1
1505

Președintele Portugaliei continuă să uimească. Luni dimineață, Marcelo Rebelo de Sousa, a mers, pe plaja Leça da Palmeira, profitând de dimineața însorită pentru o baie binevenită. Nu s-a izolat într-o vilă de protocol, nici n-a umblat flancat de bodiguarzi, ca de obicei, a vorbit cu oamenii de pe plajă, a făcut selfie-uri și chiar s-a întreținut minute bune cu salvamarii, înainte de a părăsi plaja.

Astfel de ipostaze sunt ceva normal pentru șeful statului cu ieșire la Oceanul Atlantic. Bunăoară, recent, Marcelo Rebelo de Sousa a fost fotografiat ajutând două femei al căror caiac se răsturnase în apele învolburate.

Incidentul a avut loc pe o plajă populară din Algarve, regiunea cea mai sudică din Portugalia, unde președintele promova industria turismului, care a suferit o lovitură severă din cauza pandemiei coronavirusului, arată bbc.com.

Și în postură oficială, Marcelo Rebelo de Sousa este relaxat la fel ca printre oameni

Șeful statului tocmai făcuse declarații jurnaliștilor din Praia do Alvor (plajă populară în orașul Alvor), când a văzut că femeile întâmpină dificultăți.

Camerele de luat vederi au înregistrat momentul în care De Sousa a sărit în mare pentru a le ajuta.

Un alt bărbat care se afla deja acolo l-a ajutat să întoarcă caiacul, iar o altă persoană cu un jet ski s-a apropiat pentru a oferi ajutor și a putut trage barca la țărm.

Deoarece există un curent foarte mare în vest, au fost târâți, răsturnați, au înghițit multă apă și nu au putut nici măcar să întoarcă cu fața în sus caiacul sau să se urce pe el ori să înoate, așa de mare este forța curentului„, a declarat președintele jurnaliștilor aflaţi pe plajă.

De Sousa, care s-a dovedit a fi un înotător destul de bun, își petrece vara vizitând diferite regiuni din Portugalia pentru a sprijini călătoriile în țara sa.

Portugalia este o destinație foarte populară pentru călătorii europeni, în special din Marea Britanie, și primește aproape trei milioane de vizitatori britanici în fiecare an, care sunt obligați acum să intre în carantină, la întoarcerea acasă, din cauza restricțiilor pandemice.

Există mai mulți turiști din Marea Britanie în Algarve, în fiecare vară, decât din orice altă țară.

 

Fotografia lui Marcelo devine virală în Spania și este împărtășită cu întreaga lume

Dar imaginile de pe plaje nu sunt singurele care l-au făcut popular pe președintele țării din Peninsula Iberică.

Rețelele de socializare spaniole au fost invadate de fotografia cu Marcelo Rebelo de Sousa la un supermarket.

Când președintele a fost văzut, cu o mască pe față și pantaloni scurți, albaştri, stând cuminte la coadă, în magazin, imaginea „a surprins restul lumii mai mult decât Portugalia”, titrează ziarul spaniol „El País”.

Într-o analiză a activității președintelui, de când a câștigat alegerile cu majoritate absolută în 2016, cotidianul amintește poziția relaxată care i-a ghidat întotdeauna acțiunile lui Marcelo Rebelo de Sousa .

Pe rețelele sociale, mulți l-au lăudat ca fiind un președinte „de pe altă planetă”.

Fără gărzi de corp, fără securitate, fără fotografi, fără aplauze, Marcelo Rebelo de Sousa, președintele Portugaliei, într-o linie respectuoasă la supermarket”, după cum scria cineva la o postare având alături poza faimoasă cu președintele țării stând la coadă.

Cei care au distribuit fotografia au primit mii și mii de reacții ale fanilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mesajele de apreciere s-au extins rapid pe toată planeta.

Am trăit într-un desen animat de atât de mult timp încât am uitat cum este să ai lideri buni, care nu se atacă zilnic și care conduc prin exemplul personal”, scria cineva pe un cont american de Twitter.

 

În general, Rebelo de Sousa însuși ia telefonul fanilor pentru a face poze. În Portugalia, cinci ani mai târziu, toți portughezii ar trebui să aibă o fotografie cu președintele lor„, scrie publicația din țara vecină.

1 comment

Leave a reply