Ponta se duce la vale: Pro România scade în sondaje. PNL și USR-PLUS sar de 50% și văd guvernarea

3
2001

Criza actuală provocată de îndemnurile iresponsabile ale liderilor PSD, Pro România și ALDE, are și o parte bună: românii încep să realizeze că au fost încurajați să se infecteze cu coronavirus, prin declarațiile celor care au pus la îndoială pericolul SARS-CoV-2.

Unul dintre cei mai vehemenți politicieni a fost Victor Ponta, președintele noii formațiuni politice Pro România.

La un moment dat, Ponta le-a cerut românilor să nu țină cont de măsurile de protecție față de Covid 19 ca răzbunare față de o declarație a premierului Ludovic Orban, care atacase una dintre cele mai iresponsabile acte administrative din România ultimilor ani: decizia CCR&Avocatul Poporului de a anula măsurile de carantină.

Treptat însă – pe măsură ce România a fost cuprinsă de un al doilea val de infectări, cu zile la rând înregistrând peste 1.000 de cazuri de noi infectați – românii au realizat că au picat într-o capcană electorală foarte riscantă.

Așa se explică și rezultatele ultimului sondaj de opinie, în care partidul lui Victor Ponta plătește prețul iresponsabilității liderilor săi.

Pro România scade în această lună, după două luni în care s-a plasat peste 11%. Partidul lui Victor Ponta e creditat cu 9,7% din opțiunile electoratului și tendința pare abia la început.

Asta ar fi vestea bună pentru publicul interesat de o politică responsabilă. Vestea proastă este că pierderea de la Pro România se regăsește cumva în creșterea de la PSD, partid care nu se bucură prea mult de existența Pro România, deși păstrează o relație cordială cu Victor Ponta.

Scăderea Pro România vine în paralel cu ușoara creștere a PSD de la 21,9%, în iunie, la 23,4%, în iulie, semn că alegătorii au plecat de la partidul lui Ponta la cel al lui Marcel Ciolacu.

PNL și PSD, principalele partide de pe scena politică din România, au înregistrat o ușoară creștere în opțiunile electorale în luna iulie, potrivit barometrului lunar realizat de IMAS la comanda Europa FM.

PNL este cotat în iulie cu 33,4% din opțiunile electorale, în creștere cu 0,8% față de luna precedentă, când înregistra 32,6%.

Pentru prima oară în cadrul acestui sondaj, USR și PLUS au fost incluse împreună, ca Alianța USR PLUS, după ce până acum au fost măsurate separat. Scorul alianței din acest ultim sondaj este de 17,2%.

 

 

 

 

3 comments

  1. maria luiza Galer 31 iulie, 2020 at 22:28 Răspunde

    Ha!! Ha!! Ha! SECU ne pregateste psihologic pt cea mai mare frauda electorala de la revolutie incoace!! Hai sicgtir cu sondajele Peneleprelor securistoide..

Leave a reply