sâmbătă, iulie 20

Ponta minte ca o gazetă bolșevică. Se laudă cu metroul din Drumul Taberei, deși Boc a parafat investiția

0
1094

Victor Ponta nu suportă ca alții să ia crema unor acțiuni de imagine produse de evenimente oficiale care, consideră el, i s-ar datora exclusiv.

Cel puțin așa se înțelege din supărarea sa legată de prezența lui Klaus Iohannis la inaugurarea magistralei 5 de metrou în București, Eroilor-Drumul Taberei.

Preşedintele Pro România a declarat luni, la Oradea, la întâlnirea cu candidaţii bihoreni, că ar vrea ca şi preşedintele Iohannis să înceapă un proiect major ca să aibă şi el ce inaugura după alegerile din 2024.

„Am văzut că domnul Iohannis are o pasiune: inaugurează tot ce am început eu. Şi nu pot să-mi doresc altceva decât ca domnul Iohannis să înceapă şi el ceva, un proiect major, ca să pot să-l inaugurez eu după 2024. Dar, din păcate, cu domnul Iohannis am inaugurat împreună autostrada aceea de la Sibiu la Deva, care după aceea, când s-a prăbuşit, am prăbuşit-o numai eu. S-a reparat, merge toată lumea pe ea. Mă bucur că am făcut metroul Bucureşti, pentru că domnul Iohannis, probabil, nu mergea cu metroul la Sibiu şi a avut ocazia să vadă şi el cum arată un metrou,” a declarat, în cadrul întâlnirii publice, Victor Ponta, organizată în amfiteatrul Cetăţii Oradea.

Afirmația de mai sus este o minciună desprinsă dintr-o gazetă bolșevică marca Victor Ponta, pentru că nu el a pus temelia Magistralei 5 de metrou în Capitală, ci Guvernul Boc!

Ba chiar fostul premier PSD a folosit subiectul investiției făcute de Boc pentru a-l ataca pe predecesorul său în funcția de prim-ministru.

„Am apreciat generozitatea Guvernului Boc, care a negociat foarte bine şi nu ne costă decât 1,2 miliarde euro. Deci, de la Facultatea de Drept până în Drumul Taberei ne costă cât Comarnic-Braşov. Aşa sunt contractele, probabil cu toate eforturile noastre foarte mult n-o să reducem. Ca să ştiţi cât de bine este să fii generos, să semnezi cu 1,2 miliarde, să afectezi în 2011 o sumă de 12 milioane lei – atât a fost pus în buget de Guvernul Boc – şi vine Guvernul ăsta care trebuie s-o plătească. Dar lucrarea e importantă şi trebuie s-o facem, îmi pare rău că o facem atât de scump”, le-a spus Ponta, în martie 2013, miniştrilor prezenţi la şedinţa Guvernului pe care el îl conducea atunci.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, s-a aflat luni la Oradea pentru a susţine cei 54 de candidaţi ai partidului în alegerile locale. Potrivit liderului Pro România Bihor, Octavian Bara, sunt 54 de candidaţi la funcţia de primar, din care şapte sunt femei, şi sunt liste pentru Consiliul Local în 25 de localităţi. Pro România Bihor are ca şi candidat pentru funcţia de preşedinte al CJ Bihor pe actualul vicepreşedinte Traian Bodea, iar la Primăria Oradea, pe medicul Daniel Pop.

 

Foto: (c) EUGENIA PAŞCA / AGERPRES FOTO


„Vreau să puneţi fundaţia pentru alegerile din 2024. Pentru o formaţiune politică, de fapt, fundaţia o reprezintă alegerile locale. Îmi doresc să fim şi în Bihor, şi în toată ţara, în consiliile judeţene, în cele locale, să avem primari, viceprimari. Noi am pornit de la zero aleşi locali. E important să avem candidaţi cunoscuţi şi care au proiecte serioase, nu contra cuiva, ci pro ceva. Şi pe această fundaţie să construim pentru 2024. Asta este aşteptarea mea”, a declarat Victor Ponta.

Liderul Pro România a precizat că partidul promovează oameni care au făcut ceva, dând ca prim exemplu propria persoană, cu referire la experienţa anilor 2010-2015.

În realitate, acea perioadă a fost una de stabilitate și creștere economică urmare a crizei din 2008-2011, gestionate de Guvernul Boc cu prețul unor măsuri foarte impopulare, dar absolut necesare pentru a restabili echilibrele economice distruse de Guvernul Tăriceanu.

Deci afirmația că Pro România promovează oameni ”care au făcut ceva” este în sine tot o minciună, pentru că, în vremea când a fost premier, oamenii lui nu au făcut nimic decât să culeagă roadele măsurilor luate de Cabinetul Boc.

Mai mult, epoca USL a fost una de tristă amintire, deoarece dus la suspendarea fără motive a fostului președinte Traian Băsescu și la intervenția de criză a Uniunii Europene, care a bătut cu pumnul în masă pentru restabilirea ordinii după instabilitatea provocată iresponsabil de tandemul Ponta-Antonescu.

 

Leave a reply