Ponta, disperat. Îi face ”golani de cartier” pe foștii săi colegi din PSD, supărat că l-au dat pe Bănicioiu pe mâna DNA

1
2244

Victor Ponta simte că nu mai are ieșire. Pro România, noul său partid, e prăbușit după rezultatele proaste la alegerile locale și riscă să nu intre în Parlament, iar anchetele penale încep să-i dea târcoale direct și indirect.

Supărat că parlamentarii PSD au votat ridicarea imunității lui Nicolae Bănicioiu, Ponta a lansat un atac suburban la adresa PSD.

„​Sunt două categorii de membri PSD: o categorie foarte mare care mă respectă, cu care am relații civilizate și o categorie mică de golani. Golani de cartier, cei care erau cei mai umili când eram șef la PSD, ei sunt cei mai agresivi. Îi ignor pe golani, golanii vin și pleacă.”


Nici de actualul președinte al PSD nu s-a simțit respectat și cel mai mult îl deranjează la Marcel Ciolacu faptul că spune fiecăruia ce vrea să audă.

„​Nu, deși nu a vorbit niciodată în public rău de mine și nici eu de el. Apreciez acest lucru, dar nu m-am simțit respectat. I-am spus de multe ori, nu îmi jigni inteligența, poți să păcălești foarte mulți, pentru mine folosește metode mai rafinate (…). Faptul că spui tuturor ce vrei să audă, după care toată lumea știe că nu te vei ține de cuvânt, e o problemă pentru el, nu pentru mine (…) Politic,nu poți să pui nici o bază.”, a declarat liderul Pro România într-un interviu pentru Europa Liberă.

Ponta a comentat și remarca făcută de Romașcanu, care i-a amintit că Nicolae Bănicioiu, anchetat acum de DNA, a fost ministru al Sănătății în timpul mandatului său de premier.

„Toți pesediștii când aveau o problemă de sănătate îl sunau pe Bănicioiu. Au tras de Bănicioiu să vină la PSD, acum au descoperit că e rău? Haideți să vorbim de oameni, nu de melci sau de moluște”, a spus Victor Ponta referindu-se la cei care acum „îl înjură pe Bănicioiu” și a conchis: „Când promovezi asemenea moluște, e foarte rău pentru restul partidului să aibă o direcție.”

Camera Deputaților a votat pe 27 octombrie începerea urmării penale pe numele deputatului Nicolae Bănicioiu, de la Pro România, acuzat de trafic de influență și luare de mită, în perioada petrecută în guvernele conduse de Ponta. Decizia a fost luată cu sprijinul masiv al PSD, care și-a anunțat intenția de a vota pentru ridicarea imunității lui Bănicioiu, fost coleg de partid și de guvern cu unii dintre cei care au votat de astă dată împotriva sa.

Nicolae Bănicioiu ar fi pretins, în perioada 2012-2014, când era ministrul Tineretului, aproape 1,3 milioane de lei pentru a-și folosi influența asupra ministrului Sănătății, la vremea aceea Eugen Nicolăescu (PNL) pentru a numi manageri de spital pe care doi oameni de afaceri îi puteau controla și pentru a aloca sume de bani spitalelor cu care aceștia aveau contracte.

Mai mult, procurorii susțin că Bănicioiu ar fi primit și o altă mită, de 2,6 milioane de lei, de la aceiași oameni de afaceri, după ce a devenit ministru al Sănătății, în perioada 2014 – 2015.

VEZI ŞI:

Aici sunt banii dvs! La PSD-iste cu bijuterii de sute de mii de euro – cât o viață de leafă de profesoară cinstită

VIDEO. Grav, AUR! Mălin Bot l-a prins pe un general implicat în crimele din decembrie 89 pe listele grupării lui George Simion

Monica Pop și RTV s-au năpustit pe CTP: ”Cum își permite acest om cu discurs bolnav?”. Incitări la violență în direct

Leave a reply