miercuri, septembrie 28

Pompierii români continuă misiunile de stingere a incendiilor în Franţa

0
140

Pompierii români îşi continuă duminică misiunile de stingere a incendiilor în Franţa în altă zonă de intervenţie din cadrul Parcului natural regional Landes de Gascogne, a informat IGSU.

Astfel, începând cu ora 08.15, modulul naţional execută operaţiuni de stingere în Boutox, în cadrul sectorului 2 de intervenţie, sub coordonarea ofiţerului de legătură al ţării gazdă. Un număr de 36 de pompieri care încadrează cinci maşini de stingere incendii de pădure, două autospeciale de stins incendii de capacitate mică, o cisternă de 12.000 litri şi un microbuz se află dislocaţi în zona Boutox.

Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 litri care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor, informează agerpres.

Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V constau în identificarea şi lichidarea focarelor ascunse, precum şi de menţinere a unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenţie specifice.

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de Guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Leave a reply