Poliştiştii au salvat organele de transplant cu gheaţă cumpărată, pe loc, dintr-o benzinărie!

0
1028

Criza coronavirusului scoate la iveală situaţii tragice, dar şi unele în care realitatea depășește ficțiunea. Agenți ai Guardia Civil din Spania au fost nevoiți să cumpere urgent pachete de gheață de la o benzinărie, pentru a salva organe ce fuseseră extrase cu succes de la o persoană decedată.

Gestul lor a ajutat la salvarea vieţii altor pacienţi, care acum vor putea folosi organele ce s-au aflat în pericol.

Evenimentele s-au produs în primele ore ale zilei de vineri, weekend-ul trecut, când poliţiştii din Jacarilla (Alicante) au primit un apel de la coordonatorul medical al Unității de Transplant din Spitalul de la Vega Baja, prin Serviciile Operaționale Centrale (062).

Medicul a solicitat urgent gheață, pentru a păstra diverse organe care tocmai fuseseră recoltate în stare optimă, în urma unui deces al unui pacient infectat cu coronavirus.

Astfel, agenții de Poliţie au fost nevoiţi să găsească o soluţie rapidă pentru a nu pune în pericol calitatea organelor care puteau astfel să salveze viaţa altor pacienţi ce aveau nevoie de acele organe.

Atunci, ei s-au dus imediat la o benzinărie din apropiere şi au cumpărat cinci saci de gheață.

În cele din urmă, agenţii Guardia Civil au livrat imediat cuburile reci spitalului cu pricina și s-au asigurat astfel că aceste organe pot fi utilizate cu succes în transplanturile ulterioare, au relatat surse citate de ABC.

Leave a reply