duminică, decembrie 3

PNL, decizie istorică: ZERO alianțe cu PSD! Robert Sighiartău: ”Vom adopta decizia, miercuri, în BPN”

1
1232

Liberalii se află a treia rundă de alegeri câștigate categoric în fața PSD, după europarlamentarele din mai și prezidențialele din noiembrie 2019.

Deși PSD continuă să dețină încă șefia majorității consiliilor județene, are mai puține decât în 2016, iar PNL are per ansamblu mai mult la votul politic național.

Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, a declarat luni că numărătoarea paralelă făcută de partid arată următoarele rezultate parțiale privind votul politic, pe principalele trei partide:

PNL: 34%
PSD: 30%
USR: 13%

”Am luat decizia să nu existe nici un fel de alianțe cu PSD, vom adopta oficial decizia miercuri la Biroul Politic Național”, a mai spus Sighiartău.

El a anunțat că PNL va avea peste 1.300 de primari din cele peste 3.000 de localități din România.

PNL și-a dublat numărul de șefi ai Consiliilor județene

PSD a reușit să își mențină poziția dominantă în ce privește Consiliile Județene. Social-democrații s-au impus în 20 de județe, PNL a obținut șefia CJ din 17 județe, iar UDMR în 4.

Comparativ, în 2016, UDMR a obținut conducerea a cinci consilii județene, dar la alegerile de duminică a pierdut Bihorul (în favoarea lui Ilie Bolojan) și s-a impus doar în Satu Mare, Mureș, Harghita și Covasna.

Spre deosebire de 2016, PSD pierde 8 județe la șefia CJ, cea mai mare surpriză fiind la Vrancea, unde Marian Oprișan a fost președintele CJ în ultimii 20 de ani.

După ce în 2016 liberalii au câștigat conducerea CJ în 8 județe, iată că după alegerile de duminică și-au dublat scorul și au șefi de CJ în 17.

România are încă mari ”pete” roșii din cauza PSD-ismului care a acaparat 20 de Consilii județene. PNL are 17 și UDMR are 4

Leave a reply