Ciucă: „După motivarea CCR pe legea pensiilor speciale, Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară”

0
174

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că, în momentul în care va exista motivarea Curţii Constituţionale a României (CCR) pe Legea pensiilor speciale, Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară pentru modificarea acestui act normativ în concordanţă cu decizia CCR.

„Urmează ca, în momentul în care vom avea motivarea (CCR), să avem o convocare extraordinară a Parlamentului şi să producem modificările în linie cu ceea ce a decis Curtea Constituţională”, a afirmat Ciucă, la sediul PNL.

CCR a decis săptămâna trecută să retrimită în Parlament Legea de modificare a pensiilor speciale, după ce unele articole au fost declarate neconstituţionale, potrivit agerpres.

Potrivit preşedintelui CCR, Marian Enache, legea este constituţională în ansamblul său, dar există şi aspecte de neconstituţionalitate.

Curtea, într-un cvorum de opt judecători, fiind absent motivat un judecător, a decis că Legea pensiilor de serviciu este constituţională în ansamblul său, dar Curtea a constatat neconstituţionalitatea unor critici intrinseci privind unele dispoziţii ale legii. (…) Ca efect al deciziei, legea se va întoarce în Parlament, pentru a fi pusă de acord cu decizia Curţii, conform articolului 147 alineatul 2 din Constituţie”, a declarat Enache.

Leave a reply