PMP a lansat o campanie de strângere de semnături pentru petiţia „România merită în Schengen”

0
318

Partidul Mişcarea Populară (PMP) a lansat vineri, la Timişoara, campania de strângere de semnături pentru petiţia intitulată „România merită în Schengen”, care va fi depusă la Parlamentul European împreună cu solicitarea ca forul legislativ european să intervină, în calitate de parte privilegiată, în acţiunea declanşată la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) de liderul formaţiunii, eurodeputatul Eugen Tomac, împotriva Consiliului Uniuni Europene cu privire la faptul că în 8 decembrie 2022 nu a fost aprobată aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen.

„Am lansat astăzi, la Timişoara, campania de strângere de semnături ‘România merită în Schengen’, una dintre cele mai importante şi ample acţiuni pe care le-am desfăşurat de-a lungului timpului. Campania vine ca urmare a acţiunii pe care am iniţiat-o împotriva Consiliului UE la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru a anula votul nelegal al Austriei din 8 decembrie 2022.

Semnăturile adunate vor însoţi petiţia pe care o voi depune la Comisia de Petiţii a Parlamentului European prin care voi solicita Parlamentului să intervină, în calitate de parte privilegiată, în acţiunea pe care deja am declanşat-o la CJUE. Prin urmare, începând de astăzi îi invit pe toţi, pe absolut toţi cetăţenii români, dar nu numai, să semneze ‘România merită în Schengen’ pe www.romaniainschengen.ro.”, a declarat europarlamentarul Eugen Tomac, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El a afirmat că această listă cu semnăturile românilor va da „greutate” demersului său iniţiat la CJUE şi va ajuta în privinţa susţinerii procesului de aderare a României la Schengen, în condiţiile în care de peste 12 ani negocierile politice nu au furnizat un rezultat favorabil ţării noastre.

„Schengen este un drept dobândit prin efortul tuturor românilor. După 8 decembrie 2022, fiecare zi reprezintă încălcarea acestui drept. Este un demers în interes naţional ce va scrie istorie pentru România. Nu avem timp să ne plângem de milă, nu este cazul să ne resemnăm. Este dreptul nostru pe care trebuie să îl cerem cu hotărâre! Intraţi pe www.romaniainschengen.ro şi semnaţi petiţia„, a mai spus liderul PMP.

Europarlamentarul Eugen Tomac (PPE, PMP) a depus, în februarie, documentele necesare la Tribunalul UE, instanţa specializată a CJUE, pentru acţiunea împotriva Consiliului UE în legătură cu neacceptarea României de a deveni membră a Spaţiului Schengen la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 8 decembrie 2022.

Leave a reply